跳至
[2008年] 0811 媽媽交流區  

首頁
12345...9

尾頁

別墅

大家好!! 我都問過學校老師, 佢話半個學期未睇得出大細b既分別, 要真係開始執筆寫字同一d纙緝多d既野,先真正知道跟唔跟得上wor..
除非真係好差, 如果唔係我都唔會repeat 了...

大宅

我都有唸過小學呢個問題, 我怕repeat 多年, 仲多人爭位,
我發覺越遲出生率就越高,到時仲難爭.

禁止訪問

回覆:0811 媽媽交流區

禁止訪問

引用:我都有呢個問題,而家著住校服都無俾錢架!

大宅

會啊~特別係搭小巴,佢係都要自己坐一個位

洋房

我仔仔11月,都系做大仔

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

tobbie 發表於 11-12-12 10:11
會啊~特別係搭小巴,佢係都要自己坐一個位
bebe豬仲係坐我大脾咋.....

大宅

bebe豬仲係坐我大脾咋x2

複式洋房

HiHi,我謙謙係081101添。都係細仔讀緊K1,但覺佢好似乜都唔識,學唔都野咁!

大宅

Emilyleung 發表於 12-2-15 23:43
HiHi,我謙謙係081101添。都係細仔讀緊K1,但覺佢好似乜都唔識,學唔都野咁!

Hi EmilyLeung,

我囡囡都是081101出生同一日,你覺得仔仔學唔都野,那他回定有沒有唱歌仔,背課文你聽,同學仔的名記唔記得...你可以比相他看問他同學的名義...還有學校的評估應該出左,老師會有評語的...

我囡囡比較怕羞,老師話她好乖,在班有回答問題及其他都ok,但容易比其他野令她分心..

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

囝囝k1上學期乜都唔識,依家下學期好左少少,如發展跟得上,無打算repeat K1

別墅

我個囡都係做細女, 但看現在的情況都ok喎

別墅

我個女係030811生日, 有冇小朋友同一日出世呀?

大宅

3歲之後..大家小朋友說話能力有無好D 呀??D BB 話LUCK 哂未呀?

大宅

大家好~好耐冇上黎分享喇~

我仔仔依家做緊細仔,各方面都算ok~
係專注力差d,老師話佢好易分心!(我依家最擔心呢樣)
語言能力係駁嘴!!(語言方面無問題)
睇返老師每月評估暫時終結:
體育方面全部合格(證明大肌肉發展無問題,我曾經懷疑佢過度活躍)
學科方面無問題放心了點!
但係社交方面仍然大部份時間較自我!!
又肯主動做功課,又會同我講同學名,講學校發生既野我聽(部份)
又係會屋企唱歌同跳舞(都係學校教果d,不過一忽忽既!)

不過總括黎講都叫ok,始終係細仔,好多野都要比時間觀察,畢竟都唔想咁快比咁多學習壓力比佢,唯有跟住佢既進度去慢慢教,期待每個階段既轉變同進步!!

各位mama,baba,都要加油!!

大宅

今年0811會唔會有生日會??

大宅

其實自從BK改左版面(合併了08年)之後, 大家都好少再系BK傾計了, 因為0811的媽媽們, 早於 1,2歲生日會埋晒邊歸晒隊, 去年攪的3歲生日會出席的也不多, 去參加的都是熟口熟面的0811媽媽朋友了.....
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

大宅

我也好耐(相信都有年幾了兩年)冇來 08年POST看了
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

大宅

好似好少0811媽媽

大宅

PIG1031 發表於 12-4-16 22:44
好似好少0811媽媽

我係呀!!!HAHAHA

首頁
12345...9

尾頁

跳至