嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問沙田莫子慈醫生or曹貴子醫生好d呀!!

請問沙田莫子慈醫生or曹貴子醫生好d呀!!

莫子慈醫生在沙田仁安醫院
曹貴子醫生在希爾頓中心

因為我bb發燒, 已經睇左2次醫生都唔好, bb已經係睇好多媽咪都覺得好好的趙祟就醫生, 但我覺得bb同趙醫生不是太夾,所以想轉醫生, 希望比d意見. thanks!!

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 請問沙田莫子慈醫生or曹貴子醫生好d呀!!

我兩個都睇過,兩個都唔好,莫醫生-我個仔係仁安出世,返來睇返佢,佢好求其,問非所答,而且個仔發燒都冇好返。曹醫生好過莫醫生,不過都好快手睇完,都求其,我自己都係去返第一城匯豐銀行銀行隔離個梁醫生,因為得佢救到我個仔,我個仔去完旅行後發燒入過仁安住過兩日都唔退,而且仲有肚瀉,仁安主診醫生話正常,由得佢瀉,我都費時再住,搵返梁醫生睇左一次就好返。個度專睇兒科,而且好多bb仔去睇。

大宅

我都覺得曹貴子醫生幾求其, 本人睇曹醫生時已話有藥物敏感, 但佢仍照開o果隻藥俾我, 攪到我食o左一次, 即刻要去換藥, 另外, 我BB 睇希彌頓中心地下, 伍永強醫生都幾好, 不過貴o的.

大宅

katrina918 寫道:
我都覺得曹貴子醫生幾求其, 本人睇曹醫生時已話有藥物敏感, 但佢仍照開o果隻藥俾我, 攪到我食o左一次, 即刻要去換藥, 另外, 我BB 睇希彌頓中心地下, 伍永強醫生都幾好, 不過貴o的.

Hi, katrina918 :
Please check pm.

別墅

I brought my daughter to 沙田莫子慈醫生 at Yan On Hospital once and found that Dr. Mok is the 'WORST' doctor I've never seen before. He totally ignored your questions or even refused to answer your questions.... no patience at all.

In my opinion, pls DON'T visit him. So I will not go to Yan On Hospital again as there are only 2 doctors for babies.

大宅

係呀, 莫子慈真係唔好, 無耐性。
:idea:

大宅

我住屯門的, 我bb在法國醫院出世, 但現在我bb每次病我都帶bb去仁安睇莫子慈醫生. 我覺得莫醫生幾好, 我問去d問題, 每次佢都會有耐性答我, 而且每次莫醫生開d藥, bb食2-3次就一定好番晒, 反而睇其他醫生就真係唔得, 睇極都唔好.所以我bb病, 我一定要帶佢去睇莫醫生. 我覺得都要睇下你bb同醫生"甲"唔"甲"? 外人好難定斷.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

別墅

莫e生,ok的, 我囡囡適合佢

珍珠宮

好媽媽勳章

我個bb係睇開莫醫生的. 我的朋友都係話bb有唔舒服, 睇莫醫生一次已經好返. 我睇醫生時都有好多問題問莫醫生, 佢都有答我, 不過有時我都feel到佢不耐煩.

首頁

尾頁

跳至