跳至

首頁

尾頁

洋房

女兒有發燒37.8,帶去看王啟超,說是普通感冒,開了藥,結果夜晚燒到38.5 ,第二天更加燒到39.5 , 照吃藥,一點改善都沒,嚇到我。。。剛好又是周日,兒科診所幾乎都沒兒科醫生看,只好入威爾斯急症室,在急症室那幾個小時,又燒到39.4 , 之後終於輪到我們看病, 個醫生好年輕,20出頭,不記得醫生叫什麼名字了。。。醫生好好,叫我不要擔心,確實只是普通感冒,但是開藥開得好准,回來只是吃了兩次藥,體溫就正常,開個請假紙就更准,果然就是請假紙寫的那天可以去返學,精神恢復曬。。王醫生沒斷錯症,但是不知道為什麼開的藥會這樣,相信如果一開始沒這個情況,我們兩公婆不用整整3個晚上沒睡好了。病是一回事,做父母的看著小朋友吃了藥反而越發高燒,真是擔心到死。以後一定不會再去看王啟超。

複式洋房

引用:恕我直言,今時今日的盧偉浩可以用3個字形

原帖由 applemore 於 11-12-15 發表
恕我直言,今時今日的盧偉浩可以用3個字形容:冇醫德。
自己病都冇所謂,你帶住個仔辛辛苦苦趕去排排排, 個 ...
關於盧偉浩我都有野講。我成家人起初有睇佢,嗰時已覺佢有d怪。例如我肚痾,佢竟然問我"你結左婚未?"我老公睇傷風,佢冇咩講,只係不停話"努力呀!加油呀!"我最後睇佢係2年前,我整親隻手要醫生幫我填form claim錢,我入到去,佢話"你知唔知醫生好忙架,你仲叫我填form?"嘩!你都有收我錢!我地成家人冇再睇佢!

複式洋房

請問王啟超診所是邊度吖?如果我系馬鐵馬鞍山站落左車應該點去呢?
好急穩緊PN啊。。。

男爵府

我都想知呀! 王啟超係邊度架? 同埋想問下馬安山有無24小時診所?

男爵府

好媽媽勳章

盧醫生--我未結婚時,成家人都會睇佢,那時佢剛開業,好好,好細心,但當佢開始多人睇,就開始變質,睇症勁快,有點自傲
試過我一個人同兩個小朋友去睇佢(那時應該一個四歲幾,一個三歲),一入到去,佢巳經有種不耐煩,用超快的時間睇晒兩個,連用聽筒呢個動作都冇做,仲要叫我兩個小朋友唔好煩住呀媽(但我那兩個小朋友真係冇煩過我喎,又肯定冇煩過佢喎),我個女童言冇忌,佢問我醫生點解冇用聽筒探佢地,呢位醫生仲要講大話,話有,我就同呀女講,呀媽見到,知0架啦,佢開始好似有點唔好意思咁款.之後我地就沒有再睇佢了

而我細妹試過睇佢時,佢叫我呀妹去化驗所驗野,個結果出左,問多佢兩個佢都唔願答,話佢好忙,至此,就再沒有睇佢了

之後我地就睇容立偉,我的小朋友好夾到佢

大宅

我囡睇富安花園既鄧醫生

首頁

尾頁

跳至