婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

好唔好? 細唔細心, 肯耐心聼病人問題嗎?

珍珠宮

以前有去過觀塘分店睇,佢幾好,不過佢唔一定喺鋪頭所以好多時都由其他物理治療師睇

侯爵府

回覆 cheung2000 的帖子

Cheung 2000,

謝謝回覆, 冇得指定譚醫生看嗎?

物理治療一次通常做幾多樣嘢? 例如電療+起聲波+手法?
我都知通常都係姑娘幫你做機, 會唔會好求其?

珍珠宮

印象中我無指定要睇譚醫生,同埋佢唔一定喺診所&都幾多客,為左唔想等太耐就有邊個睇邊個啦,好似有個姓林,肥肥地嘅女物理治療師都唔錯嘅,幾細心(不過已經年幾兩年無睇,唔知仲喺唔喺度)

我記得有ultrasound、熱敷同拉腰(因我睇尾龍骨)&有需要時加針灸,至於手勢方面…其實so far我只睇過幾間物理治療唔太識比較,我覺得以佢嘅價錢都算係咁囉﹗做完舒服無咁痛囉﹗

侯爵府

回覆 cheung2000 的帖子

唔該. Thank you!

禁止訪問

侯爵府

唔該你呀! 我睇醫生已經睇到窮, 見佢平所以問吓.

禁止訪問

大宅

我個女脊彎初時睇譚醫師,而家轉左睇佢診所個物理治療師,李XX,睇李先生d人仲多過醫師,沙田區,你可以試下

大宅

妳個囡囡脊骨側灣, 脊骨度數是否很嚴重,如超過20度是中間位,有可能惡化,可以去診所看E生, 叫E生寫轉介信,去政府排脊骨科,(沙田威爾斯/ 薄扶林)都有, 如有問題可PM我.
人生不要太圓滿,有個缺口讓福氣流向別人....

洋房

我也有這經驗, 并且找了一位脊醫,他最後治療我的問題。 如果您感興趣,我可以PM 您地址。

雖然看脊醫是昂貴的,因為他們是專業, 但如果您有購買保險,是可以完全地或部份地補償,要看您買哪種類的保險。

并且這一個脊醫非常有耐心 , 關心患者, 最重要是最初的咨詢檢查是免費, 因此高度推薦, 希望可幫助您和希望您很快能恢復

民房

回覆 Cary123 的帖子

Can u give me the name , telNo n address of the doctor pls?可否給我他的電話和姓名?thx

民房

我去過譚宗城度睇啦, 等成三四個鐘...坐都坐都腰痛, 價錢係平, 但係我覺得效果非常麻麻..V.V 可能佢地實在太多病人, 見治療師只能睇五分鐘咁上下....後來我計落, 佢係平, 但要睇多幾次先有效, 倒不如睇過貴, 見治療師/醫師時間耐D, 效果仲快, 仲化算.

後來我轉左另一度睇物理治療, 次次見治療師都差唔多有40分鐘, 未計做其它電呀, 熱下之類, 針灸都有, 好好多~

首頁

尾頁

跳至