自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大廚勳章

銀行唔收?? 唔會呀嘛??

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會1話佢咁你自己揀啦,一係收$33.5 一係收$33,再多我一定唔會俾

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

銀得5收假ga~~~銀行要收佢手續費事真,,,,佢5想比手續費咪5收毫子囉:;pppp::;pppp::;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

鋪名我唔開la, 人地都要搵食

我只係覺得人的心態好攪笑ge

1. 銀行收charge 去唱錢係一個問題
2. 其實鋪頭都好多問題, 你係餐牌上已經收多我$0.5, 其實我唔覺架wor, 自尋煩惱
3. 佢如果真係咁想收人$0.5, 不如收八x 通, 大家免麻煩ma

個人感想, 我覺得此鋪的人想咩都自己so 晒ge, 不過, 客人先係佢地收入的來源, 為左小事攪到d 客, 又何苦wor

我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

禁止訪問

回覆:見到有人講毫子可以用係邊, 令我想起一件事

子爵府

我有次係商場車仔位買一包橡筋十蚊,我比$5+兩個$2+兩個$0.5,佢話唔要毫子,我問佢點解,毫子都係錢,點解唔收?佢話總之唔收!見佢態度咁衰,我即刻放低唔買!:;pppp:

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

間舖響邊?我唔想中計

禁止訪問

見到有人講毫子可以用係邊, 令我想起一件事

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

我留下間麵包舖都堅持唔收$0.5 /$0.2/$0.1呀, 都唔知有冇攪錯. 另外, 我工人仲攪笑呀, 每次買嘢只用紙幣, 全部硬幣都唔用 (包括$10/$5/$2/$1......), 我次次check個petty cash錢包, 每次都有幾十蚊硬幣, 叫佢下次買嘢用咗佢啦, 總係唔聽, 唯有自己搭巴士用囉..

MSAA  我個工人又係咁呀!所以有時我只係要佢買少少野,就比晒$5/$2/$1佢,唔比紙幣!  發表於 11-10-19 09:29
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

子爵府

個老闆想點呀?趕客

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我會同佢講:我都唔收亳子,咁$0.5點算先?一係報警囉:

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

見到有人講毫子可以用係邊, 令我想起一件事

既然佢唔想收咪唔好定0.5尼個價啦,一定唔再幫襯

追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

水晶宮

open the name la
hahahahhahha.....

珍珠宮

畀面勳章

a: 咁你下次黎我找番比你 (惡惡地發悔氣話我)

咁不如同佢講我比住$33先,下次黎食先比多1蚊,反正你地鋪唔收毫子但係又咁多0.5

首頁

尾頁

跳至