懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

首先要多謝各jm平時好大部分有用topic分享,令我凱旋門在產前產後穫益良多。因此我凱旋門都想為産前產後各jm作出小小貢獻!http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4178340

男爵府

回覆:凱旋門 的帖子

我平時最多蒲理財版,因此認識了一位有知慧加各方面好有經驗的大力大力前輩,這篇是大力給大家的。我覺得好有參考價值,所以同大家分享。

男爵府

唔通大家揍仔都好叻?冇人回應下架

男爵府

凱旋門一片好意,心酸中

大宅

回覆 凱旋門 的帖子

唔係呀, 我霖大家都未睇完者~~

thanks for sharing

大宅

回覆:值得推薦比各jm.(教仔女經)

可能因為你條link入唔到呀

男爵府

引用:回覆+凱旋門+的帖子 唔係呀,+我霖大家都未

原帖由 jesst 於 11-10-18 發表
回覆 凱旋門 的帖子

咁又係,我都睇左好耐,多謝你支持先

男爵府

引用:可能因為你條link入唔到呀 +

原帖由 SuperMimi 於 11-10-18 發表
入唔到?真的?點整?

男爵府

引用:回覆+凱旋門+的帖子 唔係呀,+我霖大家都未

原帖由 jesst 於 11-10-18 發表
回覆 凱旋門 的帖子

你入到嗎?

男爵府

如果入唔到,我馬上諗計仔

男爵府

wyeth冷知識勳章

我都有 see 大力既 Post( see 樓 & 家庭經濟), 股市上佢都幾有 point, 不過教小朋友方面好勁 (折左度門), 但我小朋友只得兩歲, 就算佢發皮氣掉野, 我叫佢來回掉返 50 次我諗佢都唔會理我

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

謝 謝 .....海旋門!!

以下是 Link !!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4178340

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

引用:謝+謝+.....海旋門!!以下是+Link+!!htt

原帖由 大力大力 於 11-10-18 發表
大力會黎呢邊嘅

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

大力兄講細個點教都幾有道理,
特別中意佢罰『重複動作』,例如掉嘢就罰掉多50次。

但係12歲其實已經係好大個,除咗『打壓』,真係冇乜辦法窩。有啲『唔準』我覺得有啲arbitrary,例如唔可以夜晚sms,唔可以有女仔嚟屋企玩等。當然,大力兄嘅教育方法就係『唔需要make sense,我話唔得就唔得』.....但咁樣真係行得通嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由+大力大力+於+11-10-18+發表謝

原帖由 gloryglory13 於 11-10-18 發表
大力會黎呢邊嘅
咁有jm話睇唔到,我凱旋門話盡快諗計仔,最快方法梗係請大力過黎幫手post啦

男爵府

引用:謝+謝+.....海旋門!!以下是+Link+!!htt

我凱旋門覺得好,一定同大家分享。謝謝你就真,大力,勞煩晒你過黎幫我post多次。再次多謝你

男爵府

大家有時間睇睇,真係非常好有參考價值,我已經save

男爵府

引用:大力兄講細個點教都幾有道理,特別中意佢罰

原帖由 Chocobean 於 11-10-18 發表
大力兄講細個點教都幾有道理,
特別中意佢罰『重複動作』,例如掉嘢就罰掉多50次。
我都覺得幾有道理,當然大家接受與否。自己決定。參考,睇多一個人意見,經驗也無妨。我覺得炸。我凱旋門好鍾意同唔同人學習

男爵府

引用:可能因為你條link入唔到呀 +

原帖由 SuperMimi 於 11-10-18 發表
多謝你提醒我,而家應該睇到啦,第12

男爵府

引用:我都有+see+大力既+Post(+see+樓+&+家庭經

原帖由 k7jmok 於 11-10-18 發表
我都有 see 大力既 Post( see 樓 & 家庭經濟), 股市上佢都幾有 point, 不過教小朋友方面好勁 (折左度 ...
我都覺得大力前輩好有point

首頁

尾頁

跳至