婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問第一次做基本應做D檢查咩?(我主要想檢查子宮檢查) 廣華醫院婦女健康普查部好唔好?見佢有基本同全面檢查計劃兩款,有D咩唔同?依家排期要等幾耐/幾錢左右?同埋有冇問分地區?我住沙田,咁去九龍區排期會唔會幫我做?

謝謝!

大宅

我在家計會做柏氏抹片檢查$185,護士手勢仲好過我睇開啲私家婦科醫生,預約見醫生做乳房檢查大約$120

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Longyuet 發表於 11-10-20 08:27
我在家計會做柏氏抹片檢查$185,護士手勢仲好過我睇開啲私家婦科醫生,預約見醫生做乳房檢查大約$120 ...
你去邊間家計會呀?

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

荃灣南豐中心

babyislove  thanks   發表於 11-10-20 12:27

大宅

回覆 babyislove 的帖子

請問柏氏抹片檢查是怎樣做/檢查什麼症狀?其實一般基本婦科檢查應包括什麼?(我見廣華有基本及全面檢查兩種)

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

happymina 發表於 11-10-20 15:41
回覆 babyislove 的帖子

請問柏氏抹片檢查是怎樣做/檢查什麼症狀?其實一般基本婦科檢查應包括什麼?(我見 ...
柏氏抹片- 到時會O係你陰道取出一D分泌做化驗,通常suggest M後幾天內做呢個test

另外,基本上亦都包乳房簽查(用手摸),over 40歲會suggest做埋乳房造影

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

子爵府

我都係向家計會做(灣仔),感覺非常好!!!會keep住去!

首頁

尾頁

跳至