自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我隻佬都係成日激嬲我架~~佢明明約o左我,但如果佢d兄弟約佢,佢又即刻去~~有時真係好嬲~~完全冇口齒,但仲要話我好嬲~~
不過我同佢傾我覺得問題係邊,佢都有慢慢改~~
所以你都可以試下傾啦~~
加油

大宅

回覆:我今日生日,但我唔快樂

咁多年,軟軟硬硬都試過,有事發生時都因為唔想煩,我讓步了一次,又一次。今次我只係想做我認為啱嘅事,堅持我認為啱嘅諗法。或者,會有個新轉變。

:-) :-) :-)

子爵府

好媽媽勳章

回覆:什果 的帖子

補祝你生日快樂
唔好激親自己

侯爵府

樓主, 生日快樂呀!

我想分享一下我既CASE, 等你參詳一下.

我岩岩都同老公冷戰左個幾禮拜, 事源係一家三口去DINNER, 老公好慳, 佢係死慳自己既人, 我就好忟話佢 "成日都咁慳, 你唔好叫呢D喇....." 我態度唔係好惡, 但係忟, 跟住老公擺食, 唔叫野食, 但佢又冇走, 只係沉默, 我當然都嬲, 嬲佢咁小氣, 一句說話洗唔洗咁, 佢都識我咁多年咁都好嬲. 跟住個幾禮拜大家當大家透明.

老公一直係同房但打地鋪, 而我同囡就瞓床, 無喇喇佢失驚無神瞓唔著就搬個地鋪去書房瞓, 果刻我覺得好侮辱, 有被離棄既感覺, 但我真係唔想大家為左啖氣影響囡囡, 我忍唔住SENT段SMS比佢, 我話我唔知點解你咁憎我, 我好似做咩都錯咁, 我有咩錯你可唔可以話比我知(唔該), 我一路打一路喊, 跟住唔洗幾秒佢過黎搵我, 叫我去書房傾, 佢等我喊完一輪(我識佢十七年,我只喊過2-3次), 佢笑下咁摸下我話 "鬧我就叻, 而家就喊成咁" 佢跟住都好坦白話我知, 其實佢好介意我係大庭廣眾咁落佢面, 連叫個餐都要管一餐, 佢係男人佢都要面.

跟住大家其實都唔係傾左好耐, 但就打開左心結, 因為人地講得岩, 唔鬧交既夫婦係有毛病, 我地相處唔會鬧交, 只會冷戰, 由佢淡化, 並沒正視問題, 而家講左出黎大家又甜密返, 我開始學做小女人, 因為呢一年我老公開始唔肯拖我手, 因為老公積聚太多既怨恨佢一直唔同我講, 其實老公可能覺得我太強, 佢覺得自己冇地位, 所以我而家會幫佢揼下骨, 剪下指甲, 琴日仲主動叫我老公拖返我手.

其實我有朋友建議我寫信比老公, 但我自己就以SMS代替, 你都可以試下將你自己對佢既感覺寫出黎, 亦可叫佢講佢對你不滿都可直說, 因為而家已唔係2公婆既事, 2公婆關係有問題, 小朋友會受牽連, 所以要小心處理.

P.S. 我同老公係呢個幾禮拜既冷戰, 觀察到阿囡既情緒其實好有影響.

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我老公都係咁..勁冇時間觀念, 除時遲到半個鐘....

我而家唔理佢喇, 約佢佢遲到, 咪自己行街囉....又或者搵定位坐底玩電話....

費鬼事同佢嘈, 試過幾次, 佢都覺得唔好意思, 情況有好大改善...
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

大宅

我今日生日,但我唔快樂

我都覺得寫信好work,因為面對面講好易扯火,當控制唔到情绪時言語行為好易hurt到大家。

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我今日生日,但我唔快樂

又真係幾過份

大宅

哈!寫信,寫sms 都試過,希望可以動之以情,點知睇完冇反應,當我講廢話!:;pppp:所以,多年以後,我放棄了以往嘅冷戰!我寧願同佢嘈獲金嘅!直接比佢知我點諗!其實,我對呢個男人一d 辦法

:-) :-) :-)

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 什果 的帖子

生日快樂! 唔好嬲.
知足常樂 自得其樂 苦中作樂

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

唔好勞氣, 生日快樂

水晶宮

Happy birthday!

男爵府

我超憎冇時間觀念,成日遲到既人!朋友既話我實反枱。 但老公係自己搵,唯有遷就吓。明知佢係咁,就只約佢响屋企附近,想去其他地方就唔預佢。笑番啦,

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我今日生日,但我唔快樂

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主,唔好唔開心!d男人大部份都俾99"中"壞左,講嘢唔經大腦,仲經常性地坐住左...

唔好唔開心!諗下個女就會開心返,加油!

生日快樂!

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

生日快樂

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

侯爵府

大宅

畀面勳章

複式洋房

唔駛唔開心,下次佢遲,妳就自己去行吓街先,到佢嚟到見你唔到,Call你果時你先〝斯斯然〞行返過嚟。
千其唔好嬲,因為嬲都無用。激心只會傷身!
佢竟然可以遲得咁離譜,即係預咗你老馮都會等,如果你認命做呢個〝老馮〞,那麼就繼續認命吧!
建議下次佢再遲成咁,你應該故意行開,等佢call你時你話 : 「shuuuu....細聲D,我睇緊戲... 轉頭call你!」
哈哈 !! surprise !!
呢個世界,無話邊個應該等邊個。

生日快樂!
我都係今日生日 。hehe !
天秤座萬歲 !!!! 希望你活得精釆 !! Take care !

首頁

尾頁

跳至