母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

仔仔18日大,每次埋身食完奶好難掃出風. 好多時仔仔食到訓著都比我掃風掃到咸同醒左, 點算

大宅

陪月勳章

回覆:掃唔到風,點算?

可以試下訓著咗唔好掃醒佢,幫佢打側訓

男爵府

回覆:掃唔到風,點算?

我個囡都係唔比人掃風,之前成日嘔奶,我亞媽教我可以打直佢坐10分鐘,等佢落格再打側身瞓,不過通常將佢打直坐一陣就er左~

別墅

我都有將仔仔打直坐—陣, 但仔仔唔係成曰都有氣er出來打, 有時我唔再等就將個仔放上床, 佢訓著間唔中有少少奶吐.出. 我都想將佢打側訓, 但點打側呢2

男爵府

引用:我都有將仔仔打直坐—陣,+但仔仔唔係成曰都

原帖由 GFung 於 11-10-23 發表
我都有將仔仔打直坐—陣, 但仔仔唔係成曰都有氣er出來打, 有時我唔再等就將個仔放上床, 佢訓著間唔中有少少 ...
將成個身打側,如果唔想佢嘔奶,可以係床下底放條毛巾,令到個床頭斜斜地有30度,然後先比佢瞓,咁就無咁易嘔奶嘞~ 我囡之前嘔得好勁,醫生教我呢個方法,都幾有用ga~ 又唔怕掃唔到風~

別墅

szesze821 發表於 11-10-23 15:01
將成個身打側,如果唔想佢嘔奶,可以係床下底放條毛巾,令到個床頭斜斜地有30度,然後先比佢瞓,咁就無咁易嘔奶 ...

複式洋房

回覆:GFung 的帖子

可以試下將佢坐係度,跟住托住個頭,然後轉佢個身,好快就得

GFung  我見到人地咁做,我有試過,不過都係搞唔到.  發表於 11-10-27 23:28

別墅

咁即是打側訓再加埋BB頭仔加高到30
度向下? 我開始打側仔仔訓, 但將床頭傾斜有少少難度.

別墅

可能因為掃唔出風, 仔仔呢兩曰好多響屁, 我仲成日聽到佢個肚咕咕聲, 好大聲, 之前食奶粉掃到風佢個肚無風的, 但呢數日全埋身食無補奶粉反而多左肚風. 仔仔宜家每次埋身食完仲吐返數啖奶出來. 真係唔明........

大宅

我個囡出世到現在10個月大, 我一向埋身餵, 都未同佢掃過風!! 因為姑娘話埋身餵無咩風, 可以唔掃, 但最好抱20MINS, OR 側身訓!

男爵府

引用:咁即是打側訓再加埋BB頭仔加高到30度向下?+

原帖由 GFung 於 11-10-27 發表
咁即是打側訓再加埋BB頭仔加高到30
度向下? 我開始打側仔仔訓, 但將床頭傾斜有少少難度. ...
係呀,不過係頭仔加高30度向上,即係由個頭開始斜落去,你係床下底放絛毛巾,就佢就會斜啦~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊