想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

上周四day30綠d有淺線
周五day31用萬0有淺線,紅d有90%,綠d淺線
周六用clear blue 顯示1~2周。
今日day35 紅d得50% 綠d近乎得個控。
究竟是科學性懷孕嗎?

公爵府

畀面勳章

引用:上周四day30綠d有淺線 周五day31用萬0有淺

原帖由 acng2009 於 11-10-25 發表
上周四day30綠d有淺線
周五day31用萬0有淺線,紅d有90%,綠d淺線
周六用clear blue 顯示1~2周。
我只聽過化學性懷孕,冇聽過科學性懷孕!你有冇去診所驗過

各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

大宅

引用:Quote:原帖由+acng2009+於+11-10-25+發表上

原帖由 siutreasure 於 11-10-25 發表
係化學,sorry

大宅

引用:Quote:原帖由+acng2009+於+11-10-25+發表上

有驗過,醫生話只得淺線,唔每算懷孕,要我再過兩日去驗。

複式洋房

我都好驚呀.
平時cycle 28-29. 好準的.
上星期六, Day 30. 用clear blue 係1-2week
昨天 Day 32. 去診所, 係得個拱,
今早 Day 33, 再用clear blue. 都係1-2week.

咩係化學性懷孕?

大宅

引用:我都好驚呀.+平時cycle+28-29.+好準的.+上

原帖由 momo100 於 11-10-25 發表
我都好驚呀.
平時cycle 28-29. 好準的.
上星期六, Day 30. 用clear blue 係1-2week
咁你有無咩徵狀?如m feel /胸脹/等等…

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 siutreasure 於 11-10-25 發

有驗過,醫生話只得淺線,唔每算懷孕,要我再過兩日去驗。
你係咪次次用晨尿驗?係咪前一晚飲得大多野飲又夜訓,所以尿既濃度唔夠?咁孕前反應仲有冇?有冇見啡或肚痛、背腰痛?

複式洋房

個複係有少少痛, 無啡, 無見紅. M未來.
我去診所, 唔係晨尿. 我早上9點飲過大量水. 12點去診所.
clear blue 就係在家裡用晨尿.

大宅

回覆:科學懷孕係點?

我就無M,有腰酸背痛,之前成日覺眼訓,呢幾日就無,個肚間唔中有且下且下感覺,胸脹。

大宅

不過呢兩日感冒食咗醫生開嘅藥,有同醫生講可能懷孕的。

大宅

你不如去睇中醫安胎先。留意住有無肚痛,有無特別分泌物。再過幾日去睇西醫。祝平安!

大宅

呢兩日有少少分泌,請問bingo後會有分泌嗎?

公爵府

畀面勳章

引用:個複係有少少痛,+無啡,+無見紅.+M未來.+我

原帖由 momo100 於 11-10-25 發表
個複係有少少痛, 無啡, 無見紅. M未來.
我去診所, 唔係晨尿. 我早上9點飲過大量水. 12點去診所.
clear bl ...
明天再用晨尿驗下綠d先,前一晚唔好飲咁多水!

公爵府

畀面勳章

引用:我就無M,有腰酸背痛,之前成日覺眼訓,呢

我就無M,有腰酸背痛,之前成日覺眼訓,呢幾日就無,個肚間唔中有且下且下感覺,胸脹。

...
平時有冇腰酸背痛呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+acng2009+於+11-10-25+發表我

平時有冇腰酸背痛呀?
無架。

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+siutreasure+於+11-10-25+發

無架。
我平時都唔會腰背痛,上次一有就痛同流啡,冇左就唔痛,腰背痛都係流產症狀,自己留意下。我岩岩又有左,但冇腰背痛!

CICI_PANG  下..死喇!! 我有腰背痛..  發表於 11-10-25 14:31

大宅

可能時間仲早未驗到啫!我都係自己喺屋企一驗到,
就去家庭醫生度驗孕,但係佢話我條線淺,唔敢話實係唔係bingo!
跟住隔多幾日去政府門診到驗,但就要第二日攞晨尿返去,隔幾日先知化驗結果,如果真係bingo就早d通知叫返去睇報告,唔係就自己等2個禮拜打電話返去聽報告,而我最後就confirm bingo左啦!

而化學性懷孕係初期驗孕結果bingo,但用棒棒check住條bingo線一直都係冇深色過,就可能懷孕賀爾蒙升幅水平唔好令到精排卵未能喺子宮裡面成功著床,隔左一段時間就會有經期嚟!
但都唔可以一概而論,因為驗孕結果係bingo,但之後再出血都可能係作小產,有懷疑就要睇醫生穩陣!

大宅

想問下大家, 所謂 紅D 綠D 其實係咩來架? 要點用?
可以在哪裡買到?

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

feiyuen 發表於 11-10-25 11:49
可能時間仲早未驗到啫!我都係自己喺屋企一驗到,
就去家庭醫生度驗孕,但係佢話我條線淺,唔敢話實係唔係bingo ...
我想問懷孕荷爾蒙水平唔好係媽媽定係受精卵的問題?

大宅

ffbb 發表於 11-10-25 17:01
我想問懷孕荷爾蒙水平唔好係媽媽定係受精卵的問題?

因我今年6月化學性懷孕都問過醫生係唔係我賀爾蒙唔夠,所以影響左個胎?但醫生就話係個胎本身問題!
所以應係受精卵問題!
但我覺得懷孕前自己都要調理好身體先,有d冇益既食物同飲品(尤其影響子宮)少食/戒食為妙!
如你信中醫就可以睇下中醫調理下!

首頁

尾頁

跳至