樓市動向

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

想請問昇悅居好唔好住呢?

有冇小朋友活動的地方? 買野方便否?
如果見到海景是向邊個方向的.
細單位 六百多呎有海景嗎?
謝謝!

大宅

Re: 想請問昇悅居好唔好住呢?

有朋友住緊宏景台. 佢話好多飛蟑螂成日撞埋玻璃度.

大宅

飛蟑螂??

lawlawsasa 寫道:
有朋友住緊宏景台. 佢話好多飛蟑螂成日撞埋玻璃度.

民房

如果見到海景, 是向西南方向, 第三座可以對正中環海景, 可以望煙花, 細單位六百多呎, 有露台, 有海景, 開揚.

有會所及有小朋友遊樂室, 室外有滑梯, 及因是新單位, 有很多新婚及年輕夫婦住, 所以有很多小朋友, 如果對正內院的單位比較差, 因四周圍是樓景, 有點像四合院.

伯爵府

我朋友都係住昇悅居,我琴日去過佢屋企,佢個單位面向工廠區,我覺得個景好差,同埋佢話佢長期開唔到窗,因好大塵,佢日日都要叫工人抹窗,所以我個人覺得唔好住,可能向海果d單位會好d~

禁止訪問

男爵府

最大好似約有900呎, 不過向正西架

大宅

我朋友住向內園,我去過佢屋企,覺得唔錯!佢個會所好似做gym係24小時開放,好正!

別墅

I just moved in Banyan Garden. Swimming is excellent and kids facilities are great. Staff and the decoration of the hall is very nice too. Very near to MTR. I have a little bit seaview of 國金 and 貨櫃碼頭, face Hai Lai Estate and Mahattan view. Very 開陽.. I told my agent I want the most cheapest flat and best. He introduced this one to me. Now, My kids can leave at 7:45 to catch up 8:00am class at TST. Very convenient. We always open the windows. Dust is OK la.

別墅

是否在長沙彎附近個屋苑? 我曾經係另一個網站見到有人勁呻, 佢話因為初初睇示範單位時冇可能有長時間留意到四週環境, 但佢就覺得價錢各樣都OK, 於是就買左, 不過住落之後就煩, 原來四週環境都好差, 而且仲好臭, 好似話係應為有個家禽批發市場個類(我唔係好記得了), 佢仲話日日都唔可以開窗. 我諗你都係小心再CHECK清楚先.

洋房

bbriver 寫道:
是否在長沙彎附近個屋苑? 我曾經係另一個網站見到有人勁呻, 佢話因為初初睇示範單位時冇可能有長時間留意到四週環境, 但佢就覺得價錢各樣都OK, 於是就買左, 不過住落之後就煩, 原來四週環境都好差, 而且仲好臭, 好似話係應為有個家禽批發市場個類(我唔係好記得了), 佢仲話日日都唔可以開窗. 我諗你都係小心再CHECK清楚先.

應該係蔬菜批發市場個類 , 近宇晴軒 . 向公路O的單位應該幾噪 , 但向海個邊O的單位 , 幾好 , 唔錯 .

子爵府

2024年龍年勳章

No...昇仔最大的單位係 947, 只有 Block 3 有, Block 3 (also Blk 1, 2) 有一邊全部係向海東南單位, 向西嘅 9xx 呎係 920' 向正泓景二期, 先至係向西.

920 同 947 嘅分別係後者會多一個可以做工人房嘅"多用途房), 不過唔好 expect 好大, 一張單人床+柜都 OK嘅...可以叫做4 房咁喇...亦只有昇仔有此間格, 泓仔同碧海都冇, 否則就要去宇晴軒揾雙連單位...

昇仔向海同向園景/工廠d單位價格係有個幾明顯嘅距離, 所以好睇你 budget...

別墅

管理費幾多錢?交通方便嗎?學校網好嗎?

大宅

我有個朋友都係住哩度, 感覺單位比較細, 同埋內園 (最好, 好過望外, 會被 block) 望樓多..低層望多d 園景仲好過中層..全樓景..不過都幾方便, 同埋個會所唔錯..

男爵府

我之前都買左泓景臺, 係海景, but西斜, 好高層, 而我個neighbour佢個仔就住昇悅居, so我成日都去佢地clubhouse玩, 但我住左吾夠半年, 就賣左, 因為個環境太差, 買野要出美孚( fresh food), d 空氣又差, 住咁耐就"呻"咁耐, 交通亦吾方便, so就算你買細單位 六百多呎有海景都吾一定要買佢, 因而家比d 人炒到吾值(因果時買只係around$3000-$3500尺), 有小朋友就ma ma, 因為我個仔成日比蚊針架 , 好在我果時賣係有$ 袋, 即走 !!
fanny4 寫道:
有冇小朋友活動的地方? 買野方便否?
如果見到海景是向邊個方向的.
謝謝!

別墅

I just moved in and all of my family member love it so much. Maybe it really depends on which flat u buy (this depends on yr budget). Ours does not all face west and have seaview. So is Ok la... Our bathroom has a window that is very rare in Banyan Garden. Choose carefully when u want to buy.

別墅

Glittery 寫道:
管理費幾多錢?交通方便嗎?學校網好嗎?

管理費$1.48, 交通都好方便,地鐵、西鐵、香港線都有,而校網係坐於40區,好多中小學,仲有好幾間名校
縮小一千倍那繁忙的一分鐘  注入一公升的用心感受

別墅

Block 1, 2, 3 facing sea = Facing South.

有d 有 (中高層), 有d冇(低層), 有d全海景 (over 45th floor)

首頁

尾頁

跳至