在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原本打算做全職奶媽, 但現在想做返野...
但阿B依家唔肯食奶樽, 點 試佢都喊住唔係幾肯食, 我又唔忍心全日都唔埋身餵, 每日只係一兩次用樽, 所以佢好似當有餐少d就算
同埋佢四個月依家咩人都唔跟, 雖然俾人抱但一定要見到我...
所以本來有個頗適合的姨姨都俾阿B嚇退了...我再搵又搵唔到其他合心水的. 咁諗住利誘原本我地鍾意o個個, 點知佢話OK完之後又問我阿B食奶樽係咪無問題, 10-15分鍾食得完, 我話都未得仲係要乙水好耐, 分幾次食同一路食會lur返出黎, 前前後後都搞成個鐘...佢跟住又猶豫, 又要安排試湊, 話如果仲係好似上次咁會狂喊就會拒絕我...真係我揀人時人揀我...

又會諗, 我利誘你都係知阿B難湊o者, 結果你都仲要嫌三嫌四...

都唔知點算好...

家人都好想我快d做返野, 我自己都想做返野可以搬, 因為唔做野全日對住6299時間真係好難過, 即佢地係好62同99都好, 而且佢地又唔俾家務我做, 只係擺明想我快d做返野...

複式洋房

你住那在一區?

大宅

我都係全職奶媽, 自己最近返學, 仔仔完全唔肯用奶樽飲奶, 第一日可以用絶食黎形容, 不過唔好勉強佢飲奶, 到佢餓佢自不然就肯飲啦, 要慢慢黎, 唔好灰心.

男爵府

我覺得係個ee比較心急...好似我咁,我都幫人湊bb,個bb之前都係全埋身,但係我用左3日時間令佢全奶樽,叫佢媽媽係home都用奶樽, bb 食得慢係正常,一個大人都唔可以10-15mins食完餐飯喇,何況bb

複式洋房

回覆 dnbb2006 的帖子

我現家都試左成幾星期, 又唔係好灰心, 佢都有進步既, 只係阿ee要求咁高, 阿B好難做到

複式洋房

回覆 superbanana888 的帖子

個EE話佢識/湊過的BB都係食咁快, 唔會扭計架

或者係個天都唔想我俾BB呢個EE 湊喇, 雖然佢住樓下勁近, 屋企地方又企理, 人又斯文乾淨, 但佢個心態唔係收左人錢就湊好人個B, 而係你個B乖易湊就黎喇...我覺得唔係好接受到, 又怕佢第日湊湊下會唔做僑起我

我以前以為幫人湊B的人都會好有信心, 阿 B就算扭計, 佢地都好有辦法好快湊到佢貼貼服服...係我以前誤會左, 定佢係special one?

複式洋房

回覆 siuyin2011 的帖子

沙田

男爵府

回覆 joey0491 的帖子

其實我覺得佢係一個又想搵錢又唔想用自己咁多時間ge人,個個bb都唔同,唔可以話搞佢唔掂就唔湊.....我建議你搵第2個有愛心ge湊bb好過,到時果個ee搞唔掂佢打佢點算呀....

首頁

尾頁

跳至