懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 點解好似無乜人預產期晌12/2005咁

我預產期 12月3號.
但 , 醫生話 :b.b.頭仔已經轉咗.
唉!希望亞 b.係我放假時先出世啦!
噤足月d.

另外 , 我咪又係晚晚無覺好瞓.
亞 b 晚晚勁踢,又拎來拎去.
整到番工好辛苦特別食完晏之後.

複式洋房

EstellaWong :
我預產期係12月1日, 咁你幾時先放假呀?我個幾二個月前bb頭仔已經轉左啦!我係第一胎,好緊張呀?你呢?
HI HI :-D

大宅

hello

我既預產期係12月12日... 將會係東區生

我無買咩.. 因為我係第二胎啦...

我無咩特別預備, 可能第二胎.. 有經驗.. 無咁緊張... 第一胎時.. 都好似你地咁.. 咩都一早預備哂.. 真係short 到連奶粉都買定.. 哈..哈...

禁止訪問

大宅

HI,我都係12月8呀!! 你會係邊度生呀?

大宅

ming_1212,,
我琴晚又係呀,,囡囡成晚都係咁踢我,,踢到我有d痛,攪到我無覺好訓,,不過平時佢好乖,,我訓佢就跟住我訓,,係朝頭早有時會踢醒我叫我食完野先再訓過~~ 有時重準時過鬧鐘呀~ 其實我都開始有d緊張la,,有時都有發夢見到生囡囡~~

複式洋房

我以家個肚都成日實哂ga, 都有D怕會早產. 另外我預產期係12月尾, 什麼時候烚奶樽同奶咀好?
Kamei

大宅

我好博架 , 因為我想一直放到過年.
所以 , 我打算11月26號先開始放產假.

如無意外, 應該會响威爾斯到生.
我個肚都 " 實 " 到死.但 , 仲係高應該唔會早掛.

我都係第一胎 , 照咗係仔仔.
噤你呢?

由 ming_1212 於 2005-10-26 11:31:45
我預產期係12月1日, 咁你幾時先放假呀?我個幾二個月前bb頭仔已經轉左啦!我係第一胎,好緊張呀?你呢?

複式洋房

happyzoehk:
係呀!因為都唔知佢真係幾時出世架所以早D準備比較好D....我12月5號生呀..本來都會返HK生架但係我老公佢而家係澳門做野同埋我成家都過晒黎LEE邊住所以我會係澳門生囉HEHE..........
樂樂3歲半啦,就快又有多一個弟弟同佢玩啦! 我預產期係12月5號而家會係澳門出世! :-D

大宅

早晨!
我雖然呢胎係第二胎,但唔知點解仲擔心過生第一胎,可能年紀大咗,見識多咗,成日都擔心bb出了世會唔會有問題,所以,我又想bb快d出世,又想bb足了月先出世. :-|
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

大宅

Ka9740

hi, 我都係第二胎, even 有經驗, 不過都有dd.. 擔心.. 不過有時想.. 咩都係上天安排既.. 唔想太多lu..

我都好想快d 見bb, 可能要湊大既.. 有時真係陀得好辛苦, 又唔夠sleep, 但如你所講, 足月出生好好多... 唯有等啦...

大宅

erikalo ,
你本身而家有無返工呀?咁你大女幾多歲呀?
因為我第一胎無做唐氏綜合証,所以呢胎都無做,而且醫生當時話我年紀細唔需要,但真係都無唸過做呢個問題,但bb大大下就開始擔心,到我想做時又無得做,所以,咪成日想bb早d出世,咁我就放下心頭大石啦!
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

大宅

KA9740

我女仲有2個月就4歲啦, 依架返k1, 當年生個女時, 我都唔識咩唐氏綜合証, 我當時都係無check 架... 到lee次, 我反而因為好早去東區登記, 佢地就有安排我做law.. 你唔好太擔心啦.. 唔一定有事既.. 我反之係好擔心既係bb 唔知健唔健康, 因為我有返工架, 你都知湊一個已經好辛苦啦.. 我每日放工, 我女就貼住我, 有好多野要同我分享, 我都好明白既, 佢一日唔多時間見到我, 當然一見到我, 就貼實啦...

而且佢依架明知我肚入邊有多一個, 唔多唔少, 佢都有d 妒忌,我就更加要多d 關心佢, 比多d 信心佢, mommy 係愛佢既, 所以我真係好倦, 休息時間唔夠.. 所以好擔心bb 既health 多d..

而且近年太多自閉証個案, 我有朋友既仔係咁, 所以我都有擔心.. 因而都想佢快d 出來..

大宅

EstellaWong,
高就唔會早產架啦????
我呀b都好高呀,成日頂住個胃,好辛苦

大宅

erikalo,
我仔仔都係大你囡囡幾個月喎!
我暫時仲未發現到仔仔對呢個bb有妒忌,可能佢未識呢樣野,而且,我又無咩特別改變到,不過,我已經開始同佢講妹妹出咗世要幫手餵奶,換片,一齊玩玩具,佢都好開心,希望到時我地能夠應該得到啦!

複式洋房

EstellaWong:

我打算返到11月11日,其實我都想返耐d,但始終第一胎,心情好緊張,我好怕返工途中突然穿水 or見紅,好狼狽!我又係响威爾斯到生喎,我同你預產期咁近,可能第時會見到喎!
係喎!你重左幾多呀?我已經重左28磅啦!你打算餵人奶嗎?

複式洋房

happyzoehk,

係呀!我之前都係!我訓佢就跟住我訓, 但e兩星期佢就成日訓到半夜係咁郁,好百厭!我發夢見到囡囡個樣呀!好攪笑!你呢?有無見到bb個樣ka? :lol:

大宅

ming_1212 ,
你夢見bb囡個樣呀?咁你本身有無去照過4d呀?都會睇到樣子喎!我就仲未試過夢見囡囡個樣,我都想試下啊!

禁止訪問

洋房

我都見都bb個樣呀, 但無乜印象了, 我同樣好期待佢出世, 同時還我自由呀!

首頁

尾頁

跳至