懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 點解好似無乜人預產期晌12/2005咁

Joey2002 ,,
係呢,,咁你買齊哂d野未呀??? 重有你個bb係仔仔定囡囡呀?? 我果個係囡囡黎嫁!!!

大宅

嘩! 你只係重咗28磅?
我就慘啦:-( , 我重咗40幾磅.
無辦法 , 我好好胃口同埋我勁水腫.
我都打算餵人奶 , 希望 B.B. 好 d 同修身快 d
你買咗奶泵未呀? 我買咗lu....

我肚圍 41 " 你呢?

ming_1212 寫道:
EstellaWong:

我打算返到11月11日,其實我都想返耐d,但始終第一胎,心情好緊張,我好怕返工途中突然穿水 or見紅,好狼狽!我又係响威爾斯到生喎,我同你預產期咁近,可能第時會見到喎!
係喎!你重左幾多呀?我已經重左28磅啦!你打算餵人奶嗎?

大宅

ming_1212 ,,
以家我老公日日臨訓前都同bb講以家熄左燈la,,bb乖要訓覺嫁la,,唔好再o係媽咪個肚到玩la,,整到媽咪痛痛,,聽朝訓醒先再玩la,,次次我老公一咁樣講完,,囡囡就好乖咁同我一齊訓到天光嫁la,,哈哈,,都唔知係咁岩得咁橋,,定係佢真係識聽呢??
我都係發夢見到囡囡個樣呀,,佢重對住我笑tim呀,,好可愛嫁~~

別墅

我都諗住餵人奶,但冇買奶泵,(1)唔知餵唔餵到(2),我朋友話佢用奶泵,泵到損左.最後都係用手唧.

咁你到買邊隻奶泵,有冇儲存袋??

大宅

但奶泵有分手動或自動喎!你朋友用邊款呀?
人地話用自動無咁辛苦.我第一胎時都未試過餵人奶,所以都想今胎試下.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

大宅

我都唔知餵唔餵到人奶,又唔知識唔識用.....
但係都買左.....買左手動(avent)

複式洋房

Estella:
我都買了奶泵啦!我肚圍39",會否太細呢,但我每次去檢查,無論私家或政府醫生都話size正常,唔會太細喎,但我見好多孕婦個肚都大到就爆咁!上次去檢查時,醫生話bb而家4.5磅,算輕嗎? :-(
HI HI :-D

複式洋房

我上次去瑪嘉烈照過果d唔知叫咩呀?啡色好清楚果d,照到囡囡仲o係度笑,好攪笑!連d醫生同護士見到都笑,但我發夢見到個樣又唔同喎!

複式洋房

happyzoehk:

好warm呀,你老公都幾有情趣喎, 我估你個囡囡一定聽到你老公講,第日一定好聽話!你放心啦!

複式洋房

happyzoehk:我都買齊晒d野奶,只係未買奶粉者...我今胎都係仔仔黎架!你係第一胎呀?
樂樂3歲半啦,就快又有多一個弟弟同佢玩啦! 我預產期係12月5號而家會係澳門出世! :-D

別墅

呢幾日個肚好痕,不lau我過肚都冇痕,冇紋wor.呢幾日痕,我以為係dry la.点知今日沖完涼,頂唔順,照下鏡.個肚最低個個位,紅左一撻撻.仲有d紅色痕,又有d白色痕.好恐怖.唔知係咪我之前au過下.而家又痕又痛.点算.

係咪正常架. :-( :-(

別墅

你地諗住俾bb食邊隻奶粉.我諗住餵人奶.不過西田之前減價我買左幾罐和光堂啊.

係呢.我個bb通常夜晚郁得好勁.你地呢.人地話會見到bb手/腳仔"掙"出嚟個型.你地有冇呢.我只係摸到圓圓尖尖咁.好得意..

大宅

ming_1212 ,,
我諗你係瑪嘉烈果次係照4d la,,因為照4d又係啡啡地色既,,我都有o係私家到照呀,,不過瑪嘉烈咁好既,,有得幫你照4d,,好似唔係間間醫院都有,,同埋唔係個個照嫁~~
講起我老公,,佢似個細路仔多d,,有時都比佢激死嫁,,如果我囡囡聽哂我老公話同鍚哂我老公,,我一定會呷醋嫁~~哈哈,,係咪好攪笑呢,,呷老公醋~

大宅

Joey2002 ,,
我琴日出去買左個奶煲,,聽日同我老公出去買埋其他野la,,不過我到以家都重未買齊走佬袋d野,,應該哩一兩個禮拜攪掂哂既,,都係唔好拖咁耐la~~ 係呀,,我今胎係第一胎呀,,你今胎係仔仔呀,,有無諗過再追多個囡囡呀,,而我就好鐘意囡la~~

洋房

[quote]
kcheung19 寫道:
你地諗住俾bb食邊隻奶粉.我諗住餵人奶.不過西田之前減價我買左幾罐和光堂啊.

係呢.我個bb通常夜晚郁得好勁.你地呢.人地話會見到bb手/腳仔"掙"出

大宅

我老公好小同 B.B. 講嘢. 唔知點解? ?-(

我個肚就慘不忍睹 , 成個肚都係血痕 , 有 D 好似快指噤粗 tim.

佢產檢 , 姑娘見到我個肚都擰哂頭 , 猛話陰公 .
因為 , 我之前敏感得好更要. 所以 , 咩都唔禁擦 .
希望 , 生完會好 D 啦!

別墅

EstellaWong 寫道:
我老公好小同 B.B. 講嘢. 唔知點解? ?-(

我個肚就慘不忍睹 , 成個肚都係血痕 , 有 D 好似快指噤粗 tim.

佢產檢 , 姑娘見到我個肚都擰哂頭 , 猛話陰公 .
因為 , 我之前敏感得好更要. 所以 , 咩都唔禁擦 .

Hi
希望 , 生完會好 D 啦!

EstellaWong,

你痕唔痕架,咁洗唔洗介口?
我直情帶住支cream,一痕就去toilet查.

大宅

我都係呢兩日開始痕, 早2,3 日我睇到d mami 話痕, 我仲話好彩我唔痕唶, 點知呢d 野真係唔好講, 第二日就痕喇! 你地話邪唔邪 :tongue:
我的相片璁璁@BabyFace我o係05年12月14日出世o架 ! !

複式洋房

係呀!我o係瑪嘉烈照左二次, 第一次就係黑色果d,而第二次就係啡啡地色既,好清楚見到個樣ka,仲照左好耐,而且好詳細咁講解每一部分,反而我去過私家度照,就好求其咁,照二照,講二句就算!

男爵府

首頁

尾頁

跳至