跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

大宅

Re: 你

Mrs.Young,我個衰豬唔多飲水,水對佢黎講好似係苦咁架,好似近排天氣乾左d,都係肯啜兩啖就頂番隻奶樽出黎,咁你bb又飲幾多水?

我都好想問下大家點先可以氹到bb飲多d水?我自己就開稀奶咋。

大宅

我個b暫時都算幾肯飲水,每日大約都飲到4-6oz水,但唔知點解好多時飲水都會"逐"親!係咪普通食奶o個d奶咀個窿較大呢?

洋房

我個邪惡首領每日飲3安倒啦.冇特別方法,但係姑娘話bb唔飲水都得,因為奶已經係水份,由得佢鍾意飲幾多啦.

洋房

賣奶咀個阿姐話要用唔同孔嘅飲水同奶架,因為水希啲,你check check細孔飲水會唔會好啲啦.

QutieBaby 寫道:
我個b暫時都算幾肯飲水,每日大約都飲到4-6oz水,但唔知點解好多時飲水都會"逐"親!係咪普通食奶o個d奶咀個窿較大呢?

子爵府

beryl_ma 寫道:
我個邪惡首領每日飲3安倒啦.冇特別方法,但係姑娘話bb唔飲水都得,因為奶已經係水份,由得佢鍾意飲幾多啦.

我bb都係咁上下!
不過beryl_ma你講得好攪笑"邪惡首領"

大宅

beryl_ma ,
如果你o個個係"邪惡首領",我o個個就一定係邪惡族o既會員之一lu! :lol:

男爵府

好媽媽勳章

beryl_ma & QutieBaby,
咁加埋我個女啦, 佢一定係vip member 添呀

洋房

唉!佢成日整鬼爸爸,搞到爸爸謝哂.一見到我又好得戚樣咁,好邪惡吓架.
既然您兩位小公主有心入會,下次我哋合照比拼吓啦.

大宅

我個女都係唔多肯用奶樽飲水,於是我媽咪就用匙仔慢慢餵,餵嗰陣要將匙仔放响脷上,都幾work!

大宅

bobo媽,我奶奶又係咁餵我個囡飲水,你有無將果隻匙羹仔steam過先?我奶奶就無...仲有呀,我個囡就算用匙羹仔餵都照樣唔肯飲,成啖噴番出黎,有時只係餵到細細啖,佢連埋自己d口水就一大啖咁噴番出黎,所以我奶奶會等水一入口,再「鏈」住阿囡個鼻鼻,等佢「kok」一聲吞左落去。總之餵阿囡飲水就辛苦啦

大宅

beryl_ma,我個囡次次偷偷地賴左屎屎都唔出聲,仲要好好笑容特別高興,等我地發覺時已經糊到成個pat pat都係,咁算唔算邪惡,有無資格入會?

別墅

aiya......我個囡唔好話水喇, 佢連奶都唔多飲ar, 呢排次次飲奶粉 (夜晚o個餐) 都要我同老公"禁" 住佢黎飲, 都係得2-3安.

myrchan,

咁橋o既, 我個古惑妹又係鍾意偷偷地賴屎都唔出聲o架,仲要好鬼得戚/古惑咁係度笑,等我地發覺時, 又係糊到成個pat pat都係o架~ 但又吹佢唔脹 bor:tongue::tongue::tongue:

myrchan 寫道:
beryl_ma,我個囡次次偷偷地賴左屎屎都唔出聲,仲要好好笑容特別高興,等我地發覺時已經糊到成個pat pat都係,咁算唔算邪惡,有無資格入會?

大宅

DoDoMum,我個囡前果排都係唔知做乜食少左奶,剩成兩安都得架!奶奶煲左兩次開奶茶比佢,咁又食得好番d,我諗開奶茶可以清一清腸胃。

係啦,阿囡真係跳皮,賴屎唔緊要,最怕係我地唔知,屎屎加尿尿 up 住佢個pat pat,到時 up 到紅晒就辛苦佢。

大宅

myrchan 寫道:
bobo媽,我奶奶又係咁餵我個囡飲水,你有無將果隻匙羹仔steam過先?我奶奶就無...仲有呀,我個囡就算用匙羹仔餵都照樣唔肯飲,成啖噴番出黎,有時只係餵到細細啖,佢連埋自己d口水就一大啖咁噴番出黎,所以我奶奶會等水一入口,再「鏈」住阿囡個鼻鼻,等佢「kok」一聲吞左落去。總之餵阿囡飲水就辛苦啦

myrchan,
我亞媽就冇steam過隻匙羹仔,不過就用大滾水6下佢先.
你個b要"鏈"住個鼻先吞,又真係餵得好辛苦喎

大宅

bobo媽,而家天氣乾左d,佢至肯吞兩啖,之前一餵就喊,好似meet到佢好痛咁喊。奶奶話我無一出世就比水佢飲喎,唔知有無關呢?佢一出世我比人奶佢食,所以無比水佢飲。

大宅

myrchan 寫道:
奶奶話我無一出世就比水佢飲喎,唔知有無關呢?佢一出世我比人奶佢食,所以無比水佢飲。

myrchan,
唔關事掛,我都係咁個喎 ?-(
不過我亞媽仲會一路餵一路同bb講叫佢飲水水,唔知係咪咁催眠咗佢肯飲呢

男爵府

好媽媽勳章

我會係佢食完奶後 around 3 個鐘餵佢飲水, 佢都係會飲
1-2oz .... 不過我每日都係餵得 1-2 次架咋, 我諗佢一日
total 飲到 2-3oz 啦

大宅

我每日餵 bb 飲兩次水, 每次兩至三安, 如果佢唔肯飲, 我就會留番下次食奶前餵佢飲少少, 最多遲半個鐘至食奶.

我 bb 一唔飲水就去唔到 ng ng, 連放屁都好似好辛苦咁, 仲會發脾氣, 所以我寧願佢食少 d 奶, 都俾水佢飲.
我要學習做會笑的媽媽

大宅

咁我個bb無去唔到ng ng,一日仲有兩至三次添。如果我響佢食奶之前餵佢飲水,佢會喊到拆天,好似話我整古佢,明知佢肚餓仲整支水黎...

首頁

尾頁

跳至