論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

想請個新姐姐, 其他都OK, 唯獨是她想可以係屋企拜神, 一日5次果種, 請問有無媽咪試過這些工人? 又有什麼特別儀式?
囡囡04年5月25日出世,重3KG
09/06/04   3.35kg
25/06/04   4kg
30/07/04   5.2kg
01/09/04   6.3kg
02/10/04   6.9kg
29/11/04   8.2kg
28/12/04   9kg
31/1/05     9.9kg
13/6/05    10kg

大宅

我個姐姐都係一日五次個種, 每次都好快, 不用放什麼東西.. 佢只係向房祈禱 - 2分鐘. 但我講明一定要照顧左阿仔先, 在唔影晌一般工作之下才可以做, 早同臨瞓之前會長d (20 分鐘), 但我要佢自己早d起身, 同臨瞓之前做晒d野才可以祈禱 ...

大宅

好媽媽勳章

回覆 wongwlv 的帖子

Thanks. Wongwlv.

甘你覺得她們係咪比較純d?
囡囡04年5月25日出世,重3KG
09/06/04   3.35kg
25/06/04   4kg
30/07/04   5.2kg
01/09/04   6.3kg
02/10/04   6.9kg
29/11/04   8.2kg
28/12/04   9kg
31/1/05     9.9kg
13/6/05    10kg

大宅

KMY 發表於 11-10-31 10:42
回覆 wongwlv 的帖子

Thanks. Wongwlv.
唔係一定.... 因為佢地係係宗教上要的, 要視乎人. 我個個只係ok, 有時扮醒. 但我好嚴.同埋我講左阿sir 都會check 屋企...同佢講唔得d地方

侯爵府

BK Milk勳章

回覆 KMY 的帖子

對唔住! 我講緊係我自己遇到既 個人意見

可能有好的 但我沒遇過!

伊斯蘭教= 超級難搞

任何宗教都會有老鼠屎 下下都把教條宗教拿出來的人不一定就是好人

講真 我對這個宗教個人沒有好感

中東 所有打仗的國家 拉登 所謂的聖戰

加埋我屋企個工人 自私 報復心重 等等缺點

一日拜五次???

好好做人 ! 珍惜當下! 有感恩心

就算一日無一次

都好過一日五次會

偷野 駁嘴 講大話 虐兒 貪心的一日五次姐姐!

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我以前就係請過1個一日要拜5次嗰d,佢每次都要洗腳摟件袍,唔理屋企有無人,放我仔喺佢床頭就向住佢拜,死人冧樓火燭都唔會應人.
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

男爵府

我估純品與否真的不能與宗教行為掛勾,
因為回教的特色是不是她們自己選擇信,
她們沒有宗教自由的,在回教家庭出生就是回教徒,
老實講,香港地大把人好誠心拜神都不一定好好心地
(我隔離屋個婆婆日日煙薰我地)

禁止訪問

回覆:伊斯蘭教

男爵府

se04522 發表於 11-11-2 02:54
我之前炒果件,初初我又係諗住尊重人地宗教,咪比law,叫佢要處理哂d野先拜...但係,久而久知,啋你都傻,夠 ...

齋介呢樣野都有少少煩,我都係respect佢地宗教所以俾佢地照齋介(同埋都無得唔俾啦)
但佢果排咳,我買埋咳水,佢都唔肯食(唔可以任何飲食)
我大住個肚,又有個b旨意佢湊,真係有d忟咖!

大宅

佢哋齊介真係好q煩, 我同c6要出去, 叫佢啦啦聲食咗飯先, 食完飯咁佢就可以湊呀b, 咁我哋未可以出去lor, 佢又同我哋講未夠鐘食, 要個天黑齊先可以食嘢, 大佬呀, 等天黑仲要等你食埋飯, 蚊都瞓啦, 夾硬要佢湊b先, 等我哋返黎先食嘢, 又好似好衰咁, 要餓咁耐~

仲有呀, 佢平時都已經口臭, 佢齊介個期仲更加臭~ 救命!!!

首頁

尾頁

跳至