心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

我奶奶好煩...

之前我post 過話我奶奶做傳銷,又要我媽拎錢出黎買機。事過一個月都冇再提,前兩日我奶奶又打電話搵我媽去飲茶,以前佢只會叫我搵我媽去飲茶,不過我媽唔鍾意係茶樓坐,加上奶奶講客家話,我媽講普通話,大家廣東話都係識少少,所以我媽大都拒絕。今次我奶奶又約我媽,我估十有九都係問我媽買機或買藥架問題,我媽話唔買,我奶奶又話買俾佢亞媽(我老公外婆)食,實質就係tum 我媽同佢買。我被夾係中間其係好煩,我都同奶奶講明唔好搵我媽買呢d 了,不過佢都係唔聽,有冇咩方法令我奶奶唔好再搵我媽做水魚?

大宅

Re: 我奶奶好煩...

最緊要你媽咪企硬
點都唔出去
擺明唔想做朋友

咁佢都冇計

唔會突然上你媽咪屋企卦?

禁止訪問

男爵府

大眼肥妹 寫道:
佢下次再係咁,你就教你阿媽講話佢冇錢買,乜錢都冇,唔需要再去搵佢買野啦.

agree, 一於話冇錢, 佢都耐你唔何架.

大宅

小白427 寫道:
最緊要你媽咪企硬
點都唔出去
擺明唔想做朋友

咁佢都冇計

agree

子爵府

好媽媽勳章

只要你阿媽話唔買...唔好應佢約出去...咁你奶奶煩幾煩都唔會再煩...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

唔見面.

大宅

onon1022 寫道:
只要你阿媽話唔買...唔好應佢約出去...咁你奶奶煩幾煩都唔會再煩...

agree

唔好聽佢電話, 唔好理佢, 佢再係咁, 叫你老公出聲話佢咪得囉
:lol:
Love You Baby

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

美維:
你要同你老公講叫佢返屋企同佢阿媽講清楚,呢d問題唯一係返面先可以解決到

大宅

我媽講過冇錢,不過我奶奶好似餓鬼纏身咁。上次佢唔係上我媽屋企,係借要同我媽接我女放學架籍口,仲帶我媽上人地屋企。下次又唔知佢用咩籍口了,我都同佢講過,佢咁搞法會搞到我同我老公關係唔好,不過佢好像走火入魔咁。我想同我老公講,要我老同佢講以後唔好再搵我媽買,我老公肯講,佢都唔會聽啦,佢當時買部時,要佢幾個仔幫佢,佢D 仔唔想,佢話你地唔幫,我用自己D 錢買,好似的逼死佢D 仔女咁,好煩。不過我都會試下,如果我老公都講唔掂佢,我真係唔會咁客氣對佢了。

首頁

尾頁

跳至