跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題

伯爵府

N1老師好好好....100個好!
但K1唔好唔好唔好.......千萬個唔好!!
K2又好好好好好......
K3都係好好好好好.......

大宅

點解K1唔好,邊個唔好,我覺得好好

大宅

點解K1唔好,邊個唔好,我覺得好好

伯爵府

因為k1個幾個老師之中,有一個將小朋友抽起衣衫放係牆邊罰企食飯.......
罰ok...但點要抽衣衫......成個流氓咁!

男爵府

畀面勳章

引用:因為k1個幾個老師之中,有一個將小朋友抽起

原帖由 貓山公主 於 11-11-03 發表
因為k1個幾個老師之中,有一個將小朋友抽起衣衫放係牆邊罰企食飯.......
罰ok...但點要抽衣衫......成個流 ...
Wow~~咁對d小朋友gar...我都諗住報哩間k1...搞到有d擔心...

伯爵府

講真真係得K1唔得..其他老師都好好...仲要K1係天橋睇唔到...
如果有日你個小朋友放學有糖食,唔好以為係小朋友好乖....有可能係老師惡惡對待後的補償.....小朋友好單純架咋...有糖真係會忘記其他野....

男爵府

畀面勳章

貓山公主 發表於 11-11-3 13:11
講真真係得K1唔得..其他老師都好好...仲要K1係天橋睇唔到...
如果有日你個小朋友放學有糖食,唔好以為係小 ...

即係鬧完就比返d糖佢咁呀?

仲有咩你係覺得k1唔好?

你小朋友宜家係咪讀緊呀?

伯爵府

quinyou 發表於 11-11-4 19:50
即係鬧完就比返d糖佢咁呀?

仲有咩你係覺得k1唔好?

係...鬧完又俾糖!
K1老師...態度唔好!佢地做野只係好似交功課咁...
真係FEEL唔到係為學生...呢下真係.,....

男爵府

畀面勳章

貓山公主 發表於 11-11-4 20:51

我仲以前佢地幾好tim...

係咪個別老師呀?

伯爵府

以前係幾好.....但現在校長真係有點管理不善..

男爵府

今日校長叫d家長走,
之後有人報警,(好鼓嘈)
佢就借d2走埋入學校就算.

大宅

畀面勳章

貓山公主係咪有小朋友係個到讀書呀, 間學校有幾多班, 每班有幾多個小朋友架, 如果小朋友轉校讀K2又OK唔OK?!課程深唔深?!知唔知往年D K3 多數入到邊間小學?!
萍果媽媽

伯爵府

redappleng 發表於 11-11-5 16:33
貓山公主係咪有小朋友係個到讀書呀, 間學校有幾多班, 每班有幾多個小朋友架, 如果小朋友轉校讀K2又OK唔OK?! ...

答你太多...我會好易中伏的!!
都係個句....周宋名氣同派位係OK既....
我只係唔認同K1的老師同校長風格同以前唔同...
小朋友唔一定係個到讀先知咩事....

大宅

畀面勳章

咁即係點呀?! 老師同校長唔OK,咁即係可唔可以幫小朋友報名好?!如果想同小朋友轉校去到又好唔好呀?!我都知佢地名氣OK,但你話佢地派
位OK,咁轉校讀K2 (唔係K1)又OK嘛?! 佢地係咪小班教學呀?! 點解K1老師唔OK?! (係全部K1老師都唔OK?定係有一個唔OK呀?!)
萍果媽媽

伯爵府

redappleng 發表於 11-11-5 17:54
咁即係點呀?! 老師同校長唔OK,咁即係可唔可以幫小朋友報名好?!如果想同小朋友轉校去到又好唔好呀?!我都知佢 ...

dear....
小朋友係你...我不能答你好定唔好...
因為小朋友的路係父母決定的...
每個地方有好有唔好....不能代你答報定唔報架...

k1我覺得唔ok...但一樣有mama覺得好ok...見仁見智!

睇返你想小朋友係咩環境幼園讀啫...當然又睇埋你作為父母有冇能力啦~

大宅

畀面勳章

咁講係元朗O黎講你會建議邊間較好?!同埋好係咩地方?!值得我地D家長去留意下架呢?!
萍果媽媽

大宅

畀面勳章

見你之前講到咁獨到,家陣就咪鬼答得我咁官腔好無.... 你D似有還無O既答案會令我誤以為你係教育局到做緊呀=_____="
萍果媽媽

伯爵府

本人意見係知道咪分享出黎啫...
因為有親人在讓校任職,知道咩情況咪出聲囉....
當然都係不喜勿插,聽得入耳咪聽囉...唔鍾意你咪當睇唔到囉..

你上網search教學質素,好多報告可以自己慢慢睇......
至於留意咩,先係你家庭需要、家長要求、兒子需求來出發去揀幼兒園啦.
你想揀上午、下午、全日、延展﹖呢d你自己先知,點答你呀~
按你要求找出有你要求的服務學校,咁你咪可以縮細範圍囉....

有人鍾意人少少可以教師多d留意小朋友...
有人喜歡名氣和教學方針...
有人愛校舍大可自由活動....
有人喜歡校服款色去揀...
唔係官腔問題....而係個小朋友係你...你要自己去考慮同判斷...
縱然係我話你知學校係唔好. 同樣有人覺得好好..
如果我話你知讀x崗最好, 你係咪去讀丫﹖
你自己的責任好似講到係我責任咁....
你自己諗下啦~

大宅

畀面勳章

OK OK,咪忟咪忟~~ 我都只係以為你個小朋友讀緊先問下O者, 原來搞錯左,唔係O既!!咁唔好意思呀,多謝晒你D意見同提議喇~~~
萍果媽媽

首頁

尾頁

跳至