論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

新姐姐來左後,我已發現她很骯髒,可是自己又剛生完,沒有太多時間看大仔,就交給姐姐照看,點知大仔肚子竟然生蛔蟲,

禁止訪問

回覆:新姐姐來了兩個多月,我仔肚瀉後驚見蛔蟲。

禁止訪問

回覆:Cat1218 的帖子

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

大宅

姐姐煮飯經常搞到個廚房好污糟,地板痴,而且多了好多小強和螞蟻,我跟她說了很多次次都沒有用,請問各位,現代的小孩子還會髒到肚子長蛔蟲嗎?我要換姐姐嗎?

別墅

我個女都成日叫肚痛,因爲我個工人都一樣好邋遢,所以我都好懷疑係唔係生蟲。不過醫生話e+好少機會會生蟲,會唔會係腸胃有問題?

大宅

會吾會d 肉類吾熟就俾個仔食?

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

男爵府

引用:姐姐煮飯經常搞到個廚房好污糟,地板痴,而

原帖由 Cat1218 於 11-11-02 發表
姐姐煮飯經常搞到個廚房好污糟,地板痴,而且多了好多小強和螞蟻,我跟她說了很多次次都沒有用,請問各位, ...
一定要換,如果你唔換,你就嚴重警告,話因為她污糟,令小朋友病,重要話係醫生講!我都試過,話完係會好D

別墅

我之前請的也是來兩個禮拜後bb嚴重腹泄,跟她説要常洗手她一臉無關我事的樣子。解凍豬排室溫放五六個小時當時氣溫30多度,等我要來醃時肉都變溫的。講過三四變照樣我行我素,三個月後意外發現她次次上廁所後都沒洗手,問她幫她準備的擦手巾為何不用時還噗哧的笑了出來。基本上衛生太差的要改很難,另外這位姐姐還是學Nursing,連基本常識都缺乏就非常另人意外。

男爵府

d工人死性不改嫁! 比著我會換工人好過!

男爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

兩個人一齊驗!!!
如果係2個一齊中招就實係姐姐惹佢

大宅

一定要換.好難train!!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

「讓生活簡單點;想法單純點;心情就會輕盈起來。」

大宅

I have never heard anyone has the same problem. Maybe she didn't cook the meat properly or didn't wash hands before cooking. I heard some helpers use their hands instead of tissue after using the toilet.

大宅

吓?生蟲? omg!

侯爵府

醒目開學勳章

污糟呢d野真係.............好大問題, 我都覺得要佢改變係好難, 係污糟既人點都係污糟的, 所以你都無胃搵一家大細條命黎博啦.

大宅

Cat1218 發表於 11-11-2 05:31
姐姐煮飯經常搞到個廚房好污糟,地板痴,而且多了好多小強和螞蟻,我跟她說了很多次次都沒有用,請問各位, ...

講左好多次都無改善就一定要換姐姐喇!小朋友健康好緊要!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至