自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為星期六, 都係即日來回抵d.......聽講好多人等shuttle or taxi, 唔知訂10:30 turbojet 或 金光飛航會唔會好趕呢?

希望經驗jm指引吓. 唔該晒.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

SHUTTLE BUS有時排好耐架
反正都要俾夜船錢, 緊係BOOK夜D啦, 最多早左去排後補姐(實有架WOR)

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

太趕...

佢話就話8點,但... 唔多唔少實會遲少少... 個 show 話就話90分鐘... 我對對上一次睇,睇8點場... 睇完之後... 離開個劇院又多人又亂... 行到去大大大堂,即係睇水幕果度,都已經10點咁滯... 樓主係仲要等 shuttle... 我旬你未必趕到...

你可以考慮買夜少少嘅船飛,早去到碼頭咪排後補囉...

Watt  Thanks!! 咁都係訂11:30pm穏陣bor....^^  發表於 11-11-2 15:06

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔好意思,我想問水舞間是不是長期有的,想12月同仔女去睇,合不合3,10歲看呢?thx.

yauyauo  我覺得無問題, 我個女9歲都一齊去睇, 佢睇得好開心  發表於 11-11-2 15:02

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

時間夠,但會幾趕,因為預唔到多唔多人排隊搭SHUTTLE BUS,最好預鬆少少~

經驗﹕
我暑假都係睇8點場即日來回,記錯左(定睇錯﹖)做70分鐘,所以買10:15分船。當日實際做足90分鐘,走既時候好多人(好似戲院散場咁),我地要一路快步行一路避開人,好彩之前搵定邊度搭SHUTTLE BUS,所以唔駛搵路,同埋早一步到車站未係好多人排,等左兩架車先上到(又好彩d車算密),落車之後又半跑咁去碼頭,卒之都趕得切上船~:mrgreen:

baby_chu  個 show 應該係90分鐘架喎~~~~  發表於 11-11-2 14:56

水晶宮

超趕wo,仲要唔知趕唔趕到果隻
我果陣睇早一場 都係1030走..

Watt  Thanks!  發表於 11-11-2 15:17

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

彤彤希希 發表於 11-11-2 14:44
唔好意思,我想問水舞間是不是長期有的,想12月同仔女去睇,合不合3,10歲看呢?thx. ...

係... 長期都有... 宣傳實話有個期限... 但我就唔信佢投資咗幾廿億會咁快收檔囉~~~

我唻熙星期六又過去睇喇~~~

wcpcelia  同意呀  發表於 11-11-2 15:38

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你會趕唔切架, 因為好多人搭車

Watt  Thanks!  發表於 11-11-2 15:18
http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb69.gif[/img]

大宅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

Thanks!! 原先想訂金光飛航, 但怕半小時先一班難補位........如果係咁都係訂turbojet穏陣d, 至少多d船可以補位.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

baby_chu 個 show 應該係90分鐘架喎~~~~ 發表於 5 分鐘前

係呀,所以我話唔記得邊度睇錯定自己記錯70分鐘,所以咪咁趕囉~

大宅

小草 發表於 11-11-2 14:55
時間夠,但會幾趕,因為預唔到多唔多人排隊搭SHUTTLE BUS,最好預鬆少少~

經驗﹕

唔該晒! 請問你嗰時係坐金光飛航 定 係 Turbojet 呀? 氹仔船好似近d......

版主

Watt 發表於 11-11-2 15:16
唔該晒! 請問你嗰時係坐金光飛航 定 係 Turbojet 呀? 氹仔船好似近d......
坐 Turbojet,因為習慣,同埋班次多~

你意思氹仔近d車程短d﹖我未搭過氹仔船唔知車程差幾多,不過澳門地方唔大,相信唔會爭好多卦,預鬆d時間就得~

大宅

小草 發表於 11-11-2 15:24
坐 Turbojet,因為習慣,同埋班次多~

你意思氹仔近d車程短d﹖我未搭過氹仔船唔知車程差幾多,不過澳門地方 ...

明白晒! 之前試過氹仔船好近, 不過半個鍾先一班船. 今次睇怕Turbojet穏陣d.....THANKS!!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

baby_chu 發表於 11-11-2 14:58
係... 長期都有... 宣傳實話有個期限... 但我就唔信佢投資咗幾廿億會咁快收檔囉~~~

我唻熙星期六又過去睇 ...

X 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

大力大力 發表於 11-11-2 15:29
X 2

我啲蠢 friends... 人家去年 grand opeing 時,話只上演幾個月,個個就托上托上托上托咁都要撲飛睇,仲問我點解唔撲飛... 我同佢咁講,佢哋唔信我,仲要話我... 『到時無得睇就後悔』喇... 哼... 托咁多層又要欠人哋人情...

家吓咪又係仲有得睇... 只要冷靜用心諗吓就知唔會咁快無啦... 你係投資者,你會唔會用咁多錢去傾個 show 返唻,做幾個月就收皮丫?!?!?!?!

當年 ZAiA 夠話只係做一段時間啦... 家吓咪又係長有~~~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個人覺得,預多d時間穏妥d呀

大宅

時間夠,但會幾趕!

禁止訪問

大宅

回覆 baby_chu 的帖子

Agree!

今次第一次睇. 朋友要自己捒位, 人多只係買到$480. 過年時, 想同屋企人再睇, 到時希望買到達$680 la.

珍珠宮

Watt 發表於 11-11-2 15:53
回覆 baby_chu 的帖子

Agree!

早啲買... 我唻屢哩個星期六嘅濕身位 tickets... 8月已經買架喇...

首頁

尾頁

跳至