嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

大宅

分班分班!!
佢地遇到ger人n事一定會有唔同, 佢地可以互相分享.

別墅

回覆:SAMMICHOI1002 的帖子

我覺得分班好啲,可以有吾同老師有吾同嘅教學法,但係跟功課就辛苦啲!

大宅

雖然我未生, 但我都覺得分班好D
雖然佢地係孖B, 但都應該當獨立個體, 唔好樣樣野都一式一樣

男爵府

順期自然,佢地同班定分班我都控制唔到。

大宅

同班可以有競爭, 當然係良性.....同埋溫習時, 可以一致性...

珍珠宮

回覆:SAMMICHOI1002 的帖子

我簡咗同班!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

引用:順期自然,佢地同班定分班我都控制唔到。

原帖由 mingx25 於 11-11-02 發表
順期自然,佢地同班定分班我都控制唔到。
就係幼稚園可以比我揀,所以先要諗

大宅

引用:雖然我未生,+但我都覺得分班好D雖然佢地係

原帖由 waitbb124 於 11-11-02 發表
雖然我未生, 但我都覺得分班好D
雖然佢地係孖B, 但都應該當獨立個體, 唔好樣樣野都一式一樣 ...
我都贊成你的講法,係獨立個體,
我唔想日見夜見,返學仲同一班,

但啱啱返K1時又想佢地可以互相照應...矛盾

大宅

n1-n3 同班.
k3 以上分班比較好.

別墅

K1-K3--分班(獨立D)
P1(NOW)--同班(互相SUPPORT,媽媽可以不用分身及分心,因為P1,要適應既事,太多)

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+waitbb124+於+11-11-02+發表

原帖由 SAMMICHOI1002 於 11-11-02 發表
我都贊成你的講法,係獨立個體,
我唔想日見夜見,返學仲同一班,
我對家吓k1 初初我都諗住分班,但考慮到細仔較內向所以決定同班,我都同老師講過哩過問題,佢都讚成一齊,而家開佐學2個月,細仔習慣佐,咁老師就同我講比佢地分開組坐同玩,等佢地有多啲自己既社交生活同朋友,我覺得老師咁安排好好!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

回覆 SAMMICHOI1002 的帖子

剛剛睇到這題目, 真係幾難選, 兩者都有好處.
K1 新環境, 細仔比較害羞, 選了同班, 可以互相照應. (同老師構通過, 小組分開佢地.)
小朋友太細有時不太懂表達,同班對家長係容易handle, 見家長時唔駛分身:lol:, handle 功課又容易D.

K2-K3 大D 考慮緊分唔分班好. (有冇家長分享吓, 分班後, 處理功課/學校活動上好困難?)

CoolJen (龍鳳孖B媽媽)

首頁

尾頁

跳至