派對情報

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位靚媽會預幾錢攪一個生日會比小朋友呢?

生日會你地覺得有咩係最重要?

1.場地
2.食物
3.地點
4.設施
5價錢

希望靚媽比D意見!!THX!!

大宅

適合3-7歲的生日朋友仔,個人重要次序如下:
1.地點:要就腳,否則無朋友仔黎啦~
1.設施:(以我理解「場地」是地點和設施的結合)最好又有MC,又有playroom,包場唔使同人迫,因為有些playhouse係比生日會的人和walk-in 客入場內玩,無禁好,不過又平返少少。
1.場地大小:視乎你要請幾多朋友仔
1.價錢:要跟以上兩樣同樣重要
2.日期和時間:最好星期日,被邀請的上班父母都樂意參加到的,一般2﹣5小時
3.食物:睇下你想Serve邊個,我想serve 小朋友開心,覺得食無禁重要,最緊要係蛋糕,玩重要D。

地點提意:
JWT gym house (TKO & …) / Gymboree (Central) / Little Gym …… etc
Playhouse (Megabox) / PlayTown (西寶城)
冒險樂園
McDonald / KFC
Pizza Huts
Art Jamming birthday party
Clubhouse function room (自定遊戲和食物)
更多……… 在網上search吧!

子爵府

男爵府

我剛剛係屋企的會所攪完生日會, 有租玩具、party姐姐、到會、回禮禮包、自己買料佈置場地......全部約7-8千元. 最緊要係主角開心.

男爵府

qwbear 發表於 11-11-4 14:24
我剛剛係屋企的會所攪完生日會, 有租玩具、party姐姐、到會、回禮禮包、自己買料佈置場地......全部約7-8千 ...

我租了大滑梯、吹氣彈床、動物隊道、winnie the pooh搖椅, 係一個package, 約一千元包2個鐘. 當然玩具都要視乎你所請小朋友的年齡而定.

水晶宮

Under $8000

場地, 地點 most important

大宅

好媽媽勳章

我覺得地點同設施最重要。住香港,學校喺香港,就一定要揀香港區,自己同朋友都方便D。而且小朋友開生日會,一定唔會只係坐喺度食野,所以玩都好緊要,所以室內遊樂場同小朋友Gym場地都係理想選擇!

室內遊樂場香港區仲有間喺太古地鐵站樓上,非常方便,而小朋友Gym喺銅鑼灣新寧道都有間,導師都幾好!唔好意思,我住港島,所以比較熟港島嘅地方!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

禁止訪問

大宅

~$3000-$4000
$ is not the main point, for the kid, "play" and "run" is enough, i only prepare for family member and in McDonald, i've got 3 children, if i pay over $5000 for every child every year...

別墅

好媽媽勳章

around $4000
係會所攪連戶外草地吹bubble (提供bubbles)
食物自己整
場地報置, banner自己攪
另請party姐姐2小時+鈕波連kids'回禮禮物 15份
大人連小朋友~40-50人

大宅

回覆 Hyddiecheng 的帖子

我想問問你租了哪個場地?在哪一區 ?在哪兒找人扮barney ?可否提供一些資料給我?因我仔仔都好喜歡barney,都想籌備一個類似你這樣的生日會,謝謝!

大宅

畀面勳章

回覆:請問各位靚媽會預幾錢攪一個生日會比小朋友呢?

我月尾搞3歲生日會,二十幾個小朋友,四十個大人,預計$7000-$8000

別墅

我契仔搞過都要3000蚊ga~

首頁

尾頁

跳至