論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

在這裡看到很多朋友也遇到這樣的工人. 估唔到我身邊也出現了一個. 這是剛發生的.在此代我朋友分享與其他人.希望其他人小心!!小心!!

朋友分享 :
從不喜歡投訴的我實在忍不住....上兩個月請咗印傭,我同ag
ent 講要未來過或很久以前來過香港工作,識煮飯做家務已ok,點知來
完全唔識煮飯,英文廣東話都唔得,及後我無意間發現佢舊年來過做
咗三個月比人炒咗,agent 只係承認疏忽,叫我比機會姐姐,本着佢老遠來打工,就比次機會佢
,叫另一個印庸教佢煮飯,點知佢做野懶散,唔想做,唔識做..買
餸仲打咗四十元斧頭,最後我忍無可忍,把佢炒咗!賠咗3740 ,連埋之前3600agent fee 和一個月糧,共萬幾元,佢仲話agent 幫佢搵第份工,真激氣!原來好多姐姐搏炒博你賠錢兼搵工,各位千
萬唔好斷約慨姐姐,仲有唔好幫襯美孚二期嗰間A字頭嘅Agent
...既唔老實,又唔負責任何,唔好請ar 字頭31 歲既印庸!我己決定告間agent .....請大家傳開去吧!

男爵府

我知好多都會博炒, 但係唔明, 點解佢地要博炒,個姐姐有咩好處?

大宅

引用:在這裡看到很多朋友也遇到這樣的工人.+估唔

原帖由 dora830 於 11-11-03 發表
在這裡看到很多朋友也遇到這樣的工人. 估唔到我身邊也出現了一個. 這是剛發生的.在此代我朋友分享與其他人. ...
十卜十卜

大宅

引用:+本帖最後由+joyfulmumum+於+11-11-3+00:29

原帖由 joyfulmumum 於 11-11-03 發表

我知好多都會博炒, 但係唔明, 點解佢地要博炒,個姐姐有 ...
搏抄唔洗做有一個月糧,一個月糧比家鄉好好用!

大宅

回覆:lailai1026 的帖子

我個間都係,重幫佢地搵埋工。

侯爵府

BK Milk勳章

無端端羅多一個月人工 香港大把僱主 有咩野唔好

法律條例都係保障姐姐 炒又有機票羅 幾開心!

男爵府

大宅

anger:

民房

我個工人都係!

別墅

香港雇傭條例眞係應該改下

大宅

吓...美孚二期嗰間A字頭,我o個間都係A字頭喎,不過係旺角...不過我都覺得哩間野好有問題,早兩日,我個新姐姐自己走左去,我報比agent聽,但o個個agent處理得好差我最記得佢同我講,我哋已經搵到你姐姐啦,佢而家返緊去你屋企la,跟住我就話,吓,你話返就返,你話走就走呀個agent仲要幫住哂d妹o架你話丫,你話對我哋有咩保障丫,如果再搵過個工人,我仲要比多$2000.00agent幫我搵過一個丫

首頁

尾頁

跳至