跳至

首頁

尾頁

民房

放產假好慘﹗樓上裝修﹗

我預產期11月6日﹐ 因想早D預備BB出世早D放假。 點之樓上開始裝修﹐ 重要裝成兩個月﹐ 哎﹗ 真係好唔開心。 聽到D聲好煩﹐ 又無得投訴(環保處話日頭無得聲音投訴)。

大家知唔知裝修聲音同氣味(例如﹕油漆) 對BB有咩影晌﹖
我可能要去媽媽度坐月﹐ 但BB 要兩個月都無得返屋企。真煩﹗
[url=Lilypie Baby Ticker]Lilypie Baby Ticker[/url]

大宅

Re: 放產假好慘﹗樓上裝修﹗

ME TOO!

預產期11月8號, 我就樓下裝修, 好你少少, 我諗佢地會一個月左右

迷信的話會話唔知影響bb個胎神喎, 我都唔知咩黎, 人地叫我唔好聽咁多, 同埋可以既話出下街, 避開下喎!

民房

我其實唔係好迷信﹐ 我都係上個月先至搬入呢間flat, 因為有多一間BB房比BB。

我都有避出街或去會所﹐但屋企休息好D﹐ 可以預備BB嘢。
[url=Lilypie Baby Ticker]Lilypie Baby Ticker[/url]

男爵府

我隔離屋都裝修呀! 我聽日開始放假, 佢就今日開始裝修, 慘! :-(

大宅

我就樓下公園整路,成廿樓高都聽到鑽地聲.............

別墅

千其唔好動氣呀, 如果真係太嘈, 去圖書館坐下會唔會好D?

fsy 寫道:
我隔離屋都裝修呀! 我聽日開始放假, 佢就今日開始裝修, 慘! :-(

大宅

好媽媽勳章

日日聽到d裝修聲可能bb都會覺得唔舒服架,如果真係頂唔順就落街行下啦......

男爵府

今朝九點就開始鑽 , 最慘就係果D裝修味, 就算落街陣味都會困住係屋企, 聞得多都唔知會唔會影響亞B.

大宅

我啱啱知道樓下21號開始渠務工程
唔整幾耐呢?

民房

今日樓上又狂裝修﹐ 非常嘈﹗ 我出咗街成日。希望明天會靜D啦﹗如果唔係又要揾地方避開一下﹗ 好煩﹗

首頁

尾頁

跳至