爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 有無李健師傅介紹呀?(9龍自動波)

一定要報李健, 然後指定找陳鳳儀師傅教, 剛剛開始果6堂我在kowloon tong學, 之後就次次都去試場啦.
平淡是福, 開心每一天 :-D 心已滿足, 皆因身邊有庝愛自己的人~~

男爵府

好媽媽勳章

CuteCute 寫道:
一定要報李健, 然後指定找陳鳳儀師傅教, 剛剛開始果6堂我在kowloon tong學, 之後就次次都去試場啦.

cutecute:甘妳後尾係起太子上車定仲係kowloon tong上車呀?

別墅

always kowloon tong ah
平淡是福, 開心每一天 :-D 心已滿足, 皆因身邊有庝愛自己的人~~

伯爵府

牛年勳章 2021勳章 好媽媽勳章

CUTE CUTE:

陳師傅對你不薄喎,計埋考那天,我去過試場三次咋,三次都在不同位置有整路,但都好彩,一次攪掂

伯爵府

一言為定,你請我一定到喎

迪迪仔 寫道:
我會請妳地食飯,妳地一定要到喎 :mrgreen:

別墅

迪迪仔 寫道:
[quote]
嘩....甘都得,佢係教私棍定van仔?多謝妳報料呀!
不過我想問點解妳唔早d要求佢去試場學?

佢係教私棍的,我是第一次學車,以為個個都是這樣,我跟他說會不會少了些去試塲呢? 他又說不會的,去到試塲那邊又多學車,又冇位練泊位....總之諸多藉口 ,我又是 的c9,所以便算了..... :-( 到現在才發現真的強硬點做人才不給人欺負的
廸廸仔,你可否pm我那位女師傅的電話呀,我真的想找他學.

男爵府

好媽媽勳章

ww_so 寫道:
[quote]
迪迪仔 寫道:
[quote]
嘩....甘都得,佢係教私棍定van仔?多謝妳報料呀!
不過我想問點解妳唔早d要求佢去試場學?

佢係教私棍的,我是第一次學車,以為個個都是這樣,我跟他說會不會少了些去試塲呢? 他又說不會的,去到試塲那邊又多學車,又冇位練泊位....總之諸多藉口 ,我又是 的c9,所以便算了..... :-( 到現在才發現真的強硬點做人才不給人欺負的
廸廸仔,你可否pm我那位女師傅的電話呀,我真的想找他學.[/quote]

甘奇怪既人都有,通常學車既開頭唔起試場1,2次唔出奇,
但係跟住有得去都唔去甘就奇,唔行熟條路又點考試喎><"
電話梗係得喇,都係肥嘟媽俾我的

男爵府

好媽媽勳章

肥嘟媽 寫道:
一言為定,你請我一定到喎

[quote]
迪迪仔 寫道:
我會請妳地食飯,妳地一定要到喎 :mrgreen:
[/quote]

係先好講!

男爵府

好媽媽勳章

always kowloon tong ah

收到,甘係咪上車就自己揸去何文田呀?
甘如果我朋友係考石離甘點呀?係咪唔搵得佢呀?
妳學車個陣可以幫我問下得唔得呀?唔該!

別墅

我問過陳師傅啦, 如果考石離的話, 平時上車都是在kowloon tong, 前幾堂通常是在kowloon tong 學, 然後就去考試場啦, 如果考試果日, 可以為了方便學生而在考場附近的地方上車.

別墅

對呀, 每次上車之後, 都是由我揸車由kowloon tong 去 ho man tin 的.

說回我昨天考試的情況吧, 我們相約由kowloon tong出發, 去到考試場果時仲有d時間, 因為何天田的加密村街平時not allow學徒入的, 她都take me逛了考試路線三次,她都很有責任心的.

最終泊位ok, 但路試衰在加密村街果度, 由於離左邊的死車太近, 俾考牌先生剎車lo, 衰左. 唯有努力again啦. 因為我都覺得揸車自己不是太細心, 挺惊青. train 多d都安全d啦.希望下次考得好d啦!努力!

伯爵府

提起考試,想起那次陳師傅遲到,去到試場都只能兜一個圈咋!好彩考得都叫順利

CUTECUTE:
唔梗要啦,肥左再考過,但排期是否又在何文田考呀?

男爵府

好媽媽勳章

對呀, 每次上車之後, 都是由我揸車由kowloon tong 去 ho man tin 的.

說回我昨天考試的情況吧, 我們相約由kowloon tong出發, 去到考試場果時仲有d時間, 因為何天田的加密村街平時not allow學徒入的, 她都take me逛了考試路線三次,她都很有責任心的.

最終泊位ok, 但路試衰在加密村街果度, 由於離左邊的死車太近, 俾考牌先生剎車lo, 衰左. 唯有努力again啦. 因為我都覺得揸車自己不是太細心, 挺惊青. train 多d都安全d啦.希望下次考得好d啦!努力!

CuteCute唔該妳先呀!
今次唔pass千其唔好灰心呀!大把人都要考幾次架!
妳講得岩呀,考多次第日出街都安全d,加油!
妳話衰太貼死車,其實係點架?有幾貼呀?

男爵府

好媽媽勳章

肥嘟媽&CUTECUTE:
佢搵左陳鳳儀喇,約左下個星期開始學車!
唔該晒妳地!

伯爵府

唔好客氣,希望佢一次過pass啦

男爵府

好媽媽勳章

肥嘟媽 寫道:
唔好客氣,希望佢一次過pass啦

唔pass我都話會請妳地食飯囉!

別墅

GOOD LUCK!!

首頁

尾頁

跳至