跳至
[2005年] bb唔食奶....

首頁

尾頁

大宅

bb唔食奶....

亞b出世時食奶食得好快,又食得,有時食4-1/2oz,有時會食5oz,但當佢滿月之後,情況開始唔同.除了食得慢之外,食到3 oz左右,佢就停口唔食,我試過將剩低d奶好努力咁比佢食,佢就會係咁喊 :-( ,係咁扭 :-( ,有時成功喂曬剩低d奶,但轉個頭佢就會嘔返出黎 ,究竟小b有咩事,係咪肚仔唔舒服...... :-( :-( :-(

男爵府

Re: bb唔食奶....

打電話番bb出世個e院問下d姑娘,
or去健康院問問,
再唔係睇e生,
隱陣D

洋房

哈囉 ! mimi_mimi . 你睇吓你0固bb係唔係成日都會有眼淚粘係眼仔度? 仲有抖氣會唔會大聲咗? 飲奶時會唔會飲兩吓就抖一抖或者含住奶嘴時,嘴同奶嘴之間唔係咁密實?仲有,飲奶時會吾會左扭右扭?多唔多放屁屁?

如果有呢幾種情形0既話,可能係敏感.鼻哥塞住.抖氣唔順.你最好問吓醫生意見.係唔係要轉奶粉.

複式洋房

my baby is doing the same thing as mimi_mimi too!
But I have been feeding baby the same milk powder since first day, if 敏感 woudn't happen be one and a half month later?!

別墅

你個bb的奶係唔係每次都係你親手開呀! 會唔會係d水溫 唔合佢心意呢? 佢食奶的時候個樣係唔係好唔想食,個嘴係咁左右轉,唔多願意食。有無check 過d 奶嘴係唔係個洞太細呀! 如果佢條氣唔順都會食得唔好,咁就要食 2oz 到就幫佢掃一次風。再唔得就要睇
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

首頁

尾頁

跳至