跳至

首頁
23456...22

尾頁

大宅

回覆 cacaykw 的帖子

我都唔知外藉老師叫咩名? 可以講比我聽嗎?

今日見到園長影左D 相比我地睇, 加上園長已經記得我地小朋友叫咩名... 真係要 讚!

男爵府

~Julian ~

我阿囡勁鐘意番學, 自己起身就叫番學,再叫hello Julian. (佢意思係,而家起身要番學,番到學校門口見到julian 要叫hello Julian).

大宅

THANKS~

同大家打聲招呼, 我個係囡囡 N1Aam

今日個囡同我講食左 corn + pear
她都算幾鐘意學校, 返學時分開會喊~

男爵府

回覆 kuongcoco 的帖子

我個女頭4日分開時咸,不過老師話我地走左之後,佢唔駛5分鐘就收聲,第2星期已經SAY GOOD BAY後,頭也不回自己入課室.

我估老師有佢地既方法去令到小朋友唔咸及開心上學. 同埋呢到一班人數不太多,老師可以全面D照顧.

別墅

HIH,, MY son N1Bam

2/18 有家長日呀

男爵府

回覆 Boscostep 的帖子

Hi! 2月18日係完成上學期,做左評估後會見家長講番d報告. 不過無做評估既學生家長.會講番比家長知,小朋友最近的學校情況.

大宅

IC, 我個囡番左三日學, 次次放學都係好開心,係返學果刻喊, 隔左兩日, 明天唔知會點。。

別墅

我個囝收咗今年9月讀n班呀﹗見到你地啲小朋友咁開心,也放心了很多。

大宅

回覆 虎B 的帖子

我個囡今個星期已經不再喊了, 仲自己入課室.. 真係有點不捨....

我個囡入學之前我成日比學校隻DVD 個囡睇.. 唔知關唔關事.. 好似好快就融合左~..

大宅

請問n班咩價錢返半日~???

別墅

回覆 Boscostep 的帖子

HI~ 我囝囝都係讀N1Bam 呀~ 係2月開始插班!! 同你囝囝同一班~~ 見到你張相... 你係咪孖囝一齊讀呀???

我囝囝今個星期開始放11:30, 去接放學時, 原來得我阿囝同1個小朋友係放11:30am... ?? 你地係咪一樣呀?? 同埋聽副園長講, 今個星期一, 會編坐位比小朋友, 唔知排位點呢?? 你地知唔知呀?

別墅

回覆 kuongcoco 的帖子

我囝囝第1日冇喊, 第2, 3日, 最初都冇喊, 但後來見人喊佢又喊, 現在返學頭也不回就返左學lu~~ haha....

大宅

係呀!
真係頭也不回!
原來分左N1 a同b!

大宅

回覆 ccsweetbaby 的帖子

舊果一班係N1A, 新果班係N1B, 不過N1A 都有小小新生加左入去..
好似我個囡...

番左學半個以來, 老師都打過比我兩次, 同我分享番個囡上堂既點滴
今日打比我就同我講我個囡去VV既時候跌親但無受傷,
不過怕條褲污X左, 同我講聲,
我個囡既班主住 SO FAR 我都覺得她幾好..
今個星期有生日會, 想問下D 前輩家長會不會同小朋友作特別打扮?

別墅

回覆:前富山幼稚園現改為嘉德麗<名校>幼稚園

咁多位好,我個仔都係N1B㗎,佢呢兩日開始識同我拜拜無喊喇,返左兩個禮拜so far都覺得啲老師唔錯,都好細心,我一問佢就答到我,仲要講得出我個仔嘅特徵,所以我都好放心

別墅

回覆:kuongcoco 的帖子

要有特別打扮架咩?我仲諗緊帶咩野食呀

大宅

回覆 Tobyjohnly 的帖子

因為果日著便服... 我想同個囡扮令令者.. HAHA
我都問過老師帶咩野食番去...
老師話唔一定要帶, 我今日打算睇下有無野岩, 岩先買..
我問過老帥N1A 有14位小朋友...N1B 唔知係唔係呢?

另外之前園長影果D 新生相已經貼左出來了, 大家有無買?

男爵府

生日會最好穿著舒適既衣服,一開始時會一齊唱歌及唱生日歌給當月生日的小朋友及家長.跟住當月生日的小朋友敬茶給父母.....回課室分享蛋糕食物.....

老師話可以帶小量食物同其他小朋友分享,如果多左既食物,老師話會用黎平時獎勵小朋友乖用.我每次都係買餅乾類回校.

大宅

o. 原來係咁... thanks~

別墅

回覆 ccsweetbaby 的帖子

係啦~ 不過今日帶佢返學, 見到有個小朋友喊, 佢即刻望住我, 我幾驚囝囝跟住喊... 我一枝箭帶佢去門口, 好彩囝囝冇喊, 照樣頭也不回入左課室..... HAHA....

首頁
23456...22

尾頁

跳至