自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

AlanShirley 發表於 11-11-16 14:49
其實可能學制唔同, 諗住都係出國讀書, 國際學校學制會較女拔好, 正如男拔一樣好多讀得好好既學生走去啟新, ...

啟新是否在馬鞍山? 學費貴嗎?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

難頂女拔萃 林海峰大女轉漢基

依家好多有人都係小學讀Local名校,中學讀international school,之后再出去讀,好多时唔系因为追唔上,係因为想學好d中文后先出去姐

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得E 神嫂都OK 既, 佢好似係俾你攞C 舊生喎, 點都叫做知道咩叫讀書既.

foggyao  讀到form幾先?  發表於 11-11-16 15:22

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我都覺得E 神嫂讀書應該OK,
俾你攞C唔易入架,女校來講難考情度有如黃忍。

伯爵府

開心吸收勳章 環保接龍勳章

chloe-mame 發表於 11-11-16 14:14
我有睇原文

話大囡係升女拔中F.1 (唔係女拔小p.5), 話以前用2hrs做功課, 升F.1後用4Hrs, 加埋補習+樂器, ...
若然週刊咁寫佢大女升F.1, 那麼個記者就應該抵炒魷魚了。好心佢啦, 又要寫人, 但又連最基本的功課都懶得做, 就亂作一通, 實在有辱傳媒。人哋阿林大小姐點會今年升F.1???? 若然佢留在DG, 而家都只不過係P.6!!!

睇呢本雜誌, 簡直係浪費自己的時間。

Lower_Primary  咪就系  發表於 11-11-16 17:41

侯爵府

畀面勳章

雪菜肉c 發表於 11-11-16 14:51
learning office ?

你一定識有人做呢行
Learning officer.........not uncommon nowadays. I know parents start to hire this kind of "learning officer" since their children are in Kindergarten ga!!!! Like those in "Bo Sxxx".

首頁

尾頁

跳至