懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

依定34週幾,從來不要求任何會讓位,不過今次真係要講下,香港男人無品又無單情心!仲有真係唔好睇外表!
我唔認為佢地有必要一定讓位俾我地大肚既,不過係人係鬼,見住人大肚仲同人爭位,見住有大住肚既都要坐個屁股下去!我遇到既不論是好樣既,西裝既都會當你透明!!
反而估您唔到有些衣著可能平凡,樣子平凡,會好有禮貌咁讓位。
雖然自己托既係女女,但更加知道要教b女人不可以貌相!內在外在不一定一様!唔係點有衣冠禽獸呢句呀!!

男爵府

回覆:真係講極都講唔完。。

有時反而係d粗人先會讓位!

bluetulip  係呀, 上次有個外表"老粗"的佬讓比我, 隔離d西裝友就繼續玩"i 瘋"  發表於 11-11-17 18:31

水晶宮

yanyunk 發表於 11-11-17 17:58
依定34週幾,從來不要求任何會讓位,不過今次真係要講下,香港男人無品又無單情心!仲有真係唔好睇外表!
...
其實同外表真係無咩關係, 而且家陣好多時西裝友/後生仔女玩電話大過天, 所以佢地似乎比我地更加需要一個座位.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小方b 發表於 11-11-17 18:19
有時反而係d粗人先會讓位!
係KA,佢地仲好好人KA
不過我自己覺得唔讓都無所謂
唔好撞你LOR
見到係大肚都撞埋黎KA
我試過多次LA,好彩有野扶,唔係就.....
而家D人都唔明係咩心態.

大宅

吾好話吾讓,企喺度都死逼你,好彩頭先比人逼,隔離個好好麻甩都幫我推開d人話吾好逼我呢個大肚婆!!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我36w喇!有次有個阿婆企位都撞開我同我爭!

水晶宮

去supermarket, d阿嬸阿婆阿伯見住你大肚都照隊架車過黎, 唔用手擋就賴野. 或者明明唔夠位, 都夾硬死攝爛攝咁攝架車過去.......

大宅

引用:吾好話吾讓,企喺度都死逼你,好彩頭先比人

原帖由 miracle123tang 於 11-11-17 發表
吾好話吾讓,企喺度都死逼你,好彩頭先比人逼,隔離個好好麻甩都幫我推開d人話吾好逼我呢個大肚婆!!

...
我都試過!仲要唔係大年紀企唔穩既阿婆!我挨住個透明板,佢死要扶住我隔離枝扶手,用我膊頭借力!停站時扶住枝扶手仲要成個身埃埋黎,我用手護住個肚隔開佢,仲要話我:「我企得穩架!」

大宅

好媽媽勳章

唔好講西裝個d,宜家d年青人都唔會讓,仲要扮睇唔到,所以次次坐車都係老公幫我搶個位俾我坐。不過有時落雨火車人多都會有好心人讓位既。

大宅

畀面勳章

我現在都好少坐地鐵,因為無人讓,所以我多數都係坐巴士同小巴

男爵府

回覆 回覆:magicmama的帖子

me too
早幾日搭地鉄返工好似同人打交咁,仲俾個西裝友拍在我個頭一下,之後唔敢再響繁忙時間搭地鉄

男爵府

回覆 回覆:magicmama的帖子

me too
早幾日搭地鉄返工好似同人打交咁,仲俾個西裝友拍在我個頭一下,之後唔敢再響繁忙時間搭地鉄

首頁

尾頁

跳至