自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好唔開心,點解依個姊妹會變成咁樣,講真真係唔關我事,但每次聽到佢講關於果個男人既事我就無名火起,話半年前佢話佢拍拖,作為好姊妹真係為佢高興,但當我知道果個男人有老婆時,真係火都o黎埋,早幾個月仲搬埋去佢度住,我問佢你唔覺得拆散人家庭好過份,人地仲有個小朋友o架,佢既回答係愛情無對錯,佢地無問題點拆都唔散,係呀我都覺得o岩呀,但問題係點解要係你呢,最好笑係話人老婆只係貪佢d錢,人地有過咩經歷你知咩,貪唔貪都未輪到你加未有資格講啦,真係好心寒,突然覺得從沒真正認識過佢咁...

珍珠宮

佢要自甘墮落,你都無辦法...
勸過就算喇...
一場朋友,只能要求佢唔好再同你講佢既感情生活,咁唔同立場都可以維持友誼既...
真係接受唔到唯有少D見...但預左一段時間後就無fd做
友情同其他事一樣會有考驗,同埋唔一定到老都keep到...

alicialee1210  AGREE  發表於 11-11-19 23:45
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

大宅

回覆:令我心寒加心傷的好姊妹

如果我真係當佢好姊妹的話我會試下再勸佢,講真個男人可以為佢拋妻棄子,難保他朝一日會為第二個而離佢而去,再講將心比己佢都唔希望將來俾人搶老公卦。

yi_arashi  agree  發表於 11-11-19 21:01

伯爵府

畀面勳章

點解你要批判佢?

正如你話,你又唔係佢地,根本冇權有意見。

佢同你分享佢既事係當你係姐妹,而你,就當自己係法官,心寒果個應該係佢。

公爵府

我都有講過呀,佢自己係知架,可以講過既都講過,鬧亦鬧過,我真係好想講出o黎,每次佢一講我就諗起我媽媽,我唯有同佢講~總知有果個男人既地方我絕不出現。我直頭叫佢上bk睇,有幾多女人因為個老公有第2個而傷心,點解仲可以將自己既快樂建築向一個無辜既人身上,唉~~

公爵府

「感情冇分錯對」係每一個第三者的籍口

sinoyo    發表於 11-11-19 23:59
alicialee1210    發表於 11-11-19 23:46
ivory0915  yes ~  發表於 11-11-19 21:13
yi_arashi  agree  發表於 11-11-19 21:02

禁止訪問

大宅

我諗我會先同佢絕交!
道不同,不相為謀!

禁止訪問

引用:點解你要批判佢?正如你話,你又唔係佢地,

水晶宮

勸過就算啦....當局這迷

大宅

回覆:藍嵐 的帖子

若我朋友如此,我亦會鬧佢,佢做緊損人利己的事,什麼愛無對錯,對唔住,我會叫佢去食C。謬論,為自己開脫的理由!雖然黑白之間有灰色,但某些恒常的價值觀是不變的,否則人與畜牲無異!!!

muimuizhe  全中  發表於 11-11-19 23:51

大宅

道德淪亡

大宅

她朝君體也相同...

公爵府

引用:點解你要批判佢?正如你話,你又唔係佢地,

原帖由 無氣同你講 於 11-11-19 發表
點解你要批判佢?

正如你話,你又唔係佢地,根本冇權有意見。
原來係我唔o岩,咁多謝你的教導

大宅

好媽媽勳章

我有朋友又係咁,勸過好多次,已經無聯絡.諗法唔同唔好勉強,等佢揾d同聲同氣傾.

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

侯爵府

畀面勳章

我個人冇乜耐性.....我當你係朋友,覺得你有問題我會同你講,
講一次唔聽,我再講,但講十次都唔聽,我就唔會再講
你要死唔通我唔俾你去死咩

muimuizhe  做朋友做到咁算啦!  發表於 11-11-19 23:53

侯爵府

畀面勳章

藍嵐 發表於 11-11-19 20:39
原來係我唔o岩,咁多謝你的教導
又唔係你錯..只係一個如此的朋友,唔值得你咁上心..

yi_arashi  agree  發表於 11-11-19 21:03

水晶宮

雖然我好唔贊成人哋做第三者, 但佢都無講錯, 如果無問題, 就點都拆唔散.
我有個好朋友曾經都係人哋第三者, 仲要個男主角我都識. 雖然我唔認同亦都唔贊成, 但係呢d始終係佢哋2個人既事, 勸完如果佢要繼續, 我都無嘢好講. 但我唔會離棄佢.
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

藍嵐 發表於 11-11-19 19:53
愛情無對錯

愛情的確無分錯對,但“愛不一定要擁有”,拆散左人地黎成全自己,呢種糸自私既佔有,算糸愛?
不知所謂的乙陸!!!

首頁

尾頁

跳至