自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

醫生話要全身麻醉, 因怕她亂動. 但好擔心全身麻醉會有不良影響.
Monkey媽媽

男爵府

回覆 Monkey媽媽 的帖子

我女呢幾日都生眼倉喎'去睇醫生比左d獨立粒裝嘅眼膏佢搽,look 吓egg咁''2日就消左啦'唔洗介'妳女女粒眼倉起左幾耐???
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

伯爵府

2021勳章

我個仔幾個月前都生眼瘡(4歲幾), 生o係左眼肚位裡面, 睇第1個醫生都話要全身麻醉, 跟住我同佢睇另一個醫生, 係朋友介紹, 佢個女之前又係生眼瘡, o係中環, 醫生話食藥搽眼藥膏都無用, 因為太大粒, 要做手術刮膿, 醫生可安排即時o係診所做, 我問佢, 要唔要全身麻醉, 醫生好肯定咁同我講 : 我做慣小朋友, 我 d 姑娘都好有經驗, 10 mins 內搞掂, 唔洗全身麻醉~~

因呢個醫生都幾出名, 出面又好多人睇佢, 加上朋友推介, 我就即時答應做手術刮膿, 姑娘幫我仔滴眼麻醉藥, 又將麻醉藥搽眼肚位, 藥力發作後, 姑娘就用被包住亞仔, 亞仔就唔可以四圍郁, 另一個姑娘幫手固定亞仔個頭, 同埋同佢傾計, 話一陣睇完眼睛後有糖食... 醫生跟住就同亞仔講只係睇下隻眼, 我同老公o係房內, 但醫生背住我地, 我睇唔到佢做乜, 亞仔只係講話有少少痛, 之後好快醫生就話搞掂, 真係10mins 左右, 之後醫生仲話要搽眼藥滴眼水兩星期, 無咩事唔洗覆診, 我覺得好得呀!!!

你不如同亞女睇多個醫生啦, 如果有需要, 我可pm你醫生資料~~

子爵府

2018復活節勳章

回覆 DEVILY 的帖子

Hi Devily,

我囡早幾個月前已生過一次眼倉, 好翻後, 仍然有粒野留係度.

今次係第二次, 都係同一隻眼-左眼.
差唔多成個星期la, 衣家滴緊醫生啤既眼藥水&渣藥膏.

Monkey媽媽

子爵府

2018復活節勳章

回覆 mymarigold 的帖子

Hi Mymarigold,

好呀, 麻煩pm醫生資料啤我?
我上星期六, 帶囡囡睇左仁安門診眼科, 醫生話要做手術, 全身麻醉, 而且要過夜.
真係唔捨得留囡囡自己係醫院過夜.
而且都好貴, 要萬幾元.
請問你既醫生收費如何?

唔該晒

Monkey媽媽

大宅

2021勳章

hi mymarigold , pls send the doctor info for cut眼倉

首頁

尾頁

跳至