樓市動向

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

深水捗d樓仔都成200萬租都89千,點死呀

珍珠宮

好媽媽勳章

係喇, 樓價根本無回落過.
我睇番我住個種單位租金, 比起半年前仲升左.

禁止訪問

回覆:D樓咁貴點買呀

男爵府

All new flats are still selling at $10,000 or more per ft!! All are luxury flats no matter what size! So many rich people!!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

買樓唔係必需, 而且上車根本就唔一定要買新樓.

子爵府

2百萬以下既樓仲有不少, 我都留意緊。 但你肯唔肯去睇果D樓, 好係睇你個人是否適合果D樓。

而若目前樓價你覺得貴, 同時係代表你能力有不及。 何解別人負担得起呢?

目前環球前景不明朗, 本地政治勢力又刻意想干預樓市, 你若真係嚴貴便可能不應考慮呢一刻買樓。 風險大, 又不開心, 何苦呢係唔係?

男爵府

As now the property price is still very high while the supply of new flats is expected to increase a lot after 2 years, people would prefer to wait for 2 years until the price drops for 20-30%.

大宅

幫人供一世樓,我令願而家買,自住又吾係炒:(

首頁

尾頁

跳至