在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

我見D家長會比D仔女學幾十樣嘢,每日放學都係學嘢,學嘢!所以想問吓各位媽媽,你地一般會比D仔女學幾多樣嘢?同埋一般共預算幾多錢呢?

子爵府

今日先有單新聞話小學生普遍都唔夠訓, 你唔好跟風俾細路學太多野呀!

大宅

回覆:學乜嘢

冇錯,唔好學咁多野,我地細個邊冇咁多野做

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

講真,我細個學過既野,而家都用唔著..

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

強健身體的...呀仔學劍擊

學術性的.... 呀仔學朗誦

無啦...係貢多啦...
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

男爵府

陪月勳章

引用:今日先有單新聞話小學生普遍都唔夠訓,+你唔

原帖由 hotingmum 於 11-11-21 發表
今日先有單新聞話小學生普遍都唔夠訓, 你唔好跟風俾細路學太多野呀! ...
唔好話學野,學校d功課多到嚇死人,我地以前都係放學就去玩左先,功課夜晚一個鐘搞掂。

LAUYM  講得冇錯, 連學校功課都攪到忙c, 我諗冇需要學咁多嘢la.  發表於 11-11-25 17:19

男爵府

回覆:學乜嘢

一定會給小孩學樂器,但不一定考試

禁止訪問

回覆:firevirus 的帖子

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

薯媽 發表於 11-11-26 13:08
你小朋友多大?k2-3多點時間可以學多點不同的活動!
我仔小了,但他學校很少功課,他一星期都有六樣嘢學, ...

真係要睇埋家庭的經濟情況...呢個價錢,我都負担不起

子爵府

畀面勳章

講真我個仔以前學野系為左考小學 &中學時有d野show 下咋
一考到中學就.......cut 晒lu
我同呀仔都唔知幾開心
我又慳番d錢佢又多番d時間
而加中學la...真系隨佢心意low
大家都輕鬆左好多呢方面
[不喜勿插]
:-? 沒有一百分的另一半,只有五十分的兩個人 :wave:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

薯媽 發表於 11-11-26 13:08
你小朋友多大?k2-3多點時間可以學多點不同的活動!
我仔小了,但他學校很少功課,他一星期都有六樣嘢學, ...

即係每日都要學唔同野........大人同小朋友會唔會好攰............

大宅

請問學6樣野, 係學咩呢 ?
我見我家姐個仔都學
1) piano
2) 畫畫
3) 太極
4) 英文 (短時間)
5) 游水 (學識左就無)

男爵府

阿女:
1)芭蕾舞(社區中心) $65堂
2)畫畫 $500/4堂
3)一對一上門英文ORAL $180/堂

THAT'S ALL

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

我比呀仔學野純為興趣,亦係呀仔自己鐘意,之前學下跳舞、彈琴音樂班、珠心算、畫畫 (老師唔再教),游水 (因為哮喘發最近停左,但遲D一定會繼續)

而家淨係番小童軍,過左新年會搵番畫畫學~~

首頁

尾頁

跳至