嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡從2個月起便自己介咗夜奶, 一覺訓天光
但到咗約佢7個月大, 佢就晚晚都醒, 有時抱佢佢會訓番, 有時自己係到玩個幾兩個鐘就訓番, 有時醒咗會大叫, 3至4個鐘都唔訓, 抱住佢佢只會眼光光, 訓唔著
佢日抖都己經訓得好少同好差, 每天訓兩次, 每次一個至個半鐘, 但係每次都會醒3-4次.....
但係佢日抖又無乜特別, 都叫做唔係成日扭計
我想問下你地既B B 有無係咁架? 我好擔心佢有問題.........好驚~~ 佢依家9個多月了, B B係咁係咪正常呢??

伯爵府

會吾會係肚餓或者出牙呀? 開始食固體食物未? 最尾餐奶係幾點?
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

大宅

我睇過佢仲未有牙出

應該唔係肚餓, 因為佢自2個月起己經介咗夜奶

佢最尾個餐係食210ml 人奶, 10:30pm食, 食完氹佢訓

佢開始食固體勒, 時間表如下
6:30am 210ml milk
10:30am 粥
2:30pm 210ml milk
6:30pm 粥
10:30pm 210ml milk

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 eqgreenyip 的帖子

我個囡囡得9個多月可以推拿嗎? 成效怎樣??

複式洋房

引用:囡囡從2個月起便自己介咗夜奶,+一覺訓天光

原帖由 estherchan0723 於 11-11-22 發表
囡囡從2個月起便自己介咗夜奶, 一覺訓天光
但到咗約佢7個月大, 佢就晚晚都醒, 有時抱佢佢會訓番, 有時自己 ...
我個B之前都係咁。你可以試試比佢飮七星茶

大宅

BK Milk勳章

你有冇飲過 d 提神既飲料(例如咖啡/奶茶)之類呀?可能d 人奶令佢都好精神呢?不如試下晚上先沖涼,我亞仔每次沖完涼之後都好好瞓架 ^^"

大宅

回覆 mincat2715 的帖子

無呀, 我餵人奶一定唔會飲咖啡同奶荼的

夜晚沖涼我驚冷親佢啊~~

大宅

回覆 Ljfong 的帖子

我比佢食過保嬰丹同珍珠末都唔得

七星茶有咩作用的??

複式洋房

回覆:estherchan0723 的帖子

幫助bb安神,好瞓啲

大宅

我仔仔7個月..就係好似estherchan0723咁..mouth:

別墅

佢係未有咩唔舒服呀。

王國會長

牛年勳章 2021勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我覺得佢唔夠飽多喎, 最尾個餐人奶, 好快肚餓嫁
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

回覆 crazydreamless 的帖子

我買咗本書叫"每毎孩子都能好好睡覺", 佢教B B 點樣養成良好睡眠習慣的, 我今日開始試佢教既方法, 看看成效再告訴你知, good luck (both you and me)

禁止訪問

大宅

吽牙呀, 會熱氣同牙痕到訓唔到, 俾d開奶茶佢清熱,
過一排就冇事

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至