自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我屋企附近個公園只有一條超短o既滑梯!

男爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 畀面勳章

edea 發表於 11-11-22 11:09
大家不如按支持, 睇下有幾多會員都想要四寶啦
支持!孩子需要的不是波波池, 是一個可以盪鞦韆, 滑滑梯, 砌沙, 玩水,爬綱架,同玩氹氹轉的公園。
最好有幾棵樹,吊個大車“tie”。
呢幾樣,對鍛鍊孩子平衡,感統,大小肌肉, 創意,社交, 自信都極有幫助。

我這個大唔透老頑童都好鐘意!

我選擇了快樂!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

Kuri 發表於 11-11-22 11:19
小兒有少少感統問題,治療師話多去公園便行,只要打韆鞦,玩氹氹轉,Sir 滑梯,搖搖板便可以...

可惜,要 ...
我個仔都有呢個問題,感統不太好,姑娘叫我同佢去玩,我問返佢邊到有得玩。。。。佢先記起,家下既情況。糸再無呢4寶。
不知所謂的乙陸!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

hellomiffy 發表於 11-11-22 11:23
搖搖板幾乎見唔到

呢個真....其他果d我都時時見到

伯爵府

chowqv 發表於 11-11-22 11:30
我個仔都有呢個問題,感統不太好,姑娘叫我同佢去玩,我問返佢邊到有得玩。。。。佢先記起,家下既情況。糸 ...

以前D滑梯係石造架,又高又滑,幾咁刺激... 依家睇見阿仔 sir 滑梯,真係火都嚟!

我仲記得細個幾個小朋友嫌滑梯窄,攞住塊紙皮係斜坡度滑落去... 嘩,諗起都真係身心舒暢!
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

男爵府

回覆:catregist 的帖子

支持!

Discuz

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

支持

別墅

我好記得囡囡第一次玩鞦韆嗰開心樣,一路笑到kaka聲
所以我都支持樓主!

子爵府

支持!!!!

我地要搖搖板同鞦韆, 仲有TUM TUM轉呀!

侯爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

09729loklok 發表於 11-11-22 11:17
真係要起番多d千秋呀

我細個時的年代,

我們住屯門都幾難找個千秋, 一係去荃灣, 一係去荔枝角. 打個千秋都要長途跋涉

215702  湖景村有千秋呀  發表於 11-11-22 12:27

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

support support

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

鞦韆-----> 真是好好玩, 阿女好喜愛玩

太古對出的海賓公園, 面積比較大和鞦韆多款式

http://www.lcsd.gov.hk/lsb/b5/fa ... d=55&did=2#1106

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章

支持支持
隨遇而安

男爵府

大廚勳章

細路仔年代點能冇鞦韆架

侯爵府

醒目開學勳章

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Support

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

非常支持

侯爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

215702 湖景村有千秋呀 發表於 14 分鐘前

唔近我果頭呢. 我係咪都要撘程車的. 美孚少D人呢, 而且好干淨

大宅

支持呀~~而家公園好少好少見有鞦韆,就算有都跟本都唔夠小朋友玩,
支持加建呀!!
從來從無犯錯 而離場仍是我  我不想參加戰爭
但熱愛怎平分 必須找個犧牲
請你盡量殘忍 給我絕望原因
要徹底 痛我心令我死心   我不想記住遺憾
利用我的人生 導念這舊情人
請你盡量殘忍 使我極度難堪

大宅

支持!

首頁

尾頁

跳至