論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

回覆 Pris 的帖子

僱主與僱員關係 vs 一家人關係

你情我願. 沒有對错.

她會當我是她一家人嗎?????

對自己坦白d, 工人並非我的親人!

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

又唔見我公司對我咁好?!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

咁使唔使比佢坐月, 同佢請個陪月, 十二朝煮雞酒, 同佢埋醋, 紅雞蛋, 滿月擺埋酒, 請佢D鄉里飲?

黐線嘅.

珍珠宮

rubbish

複式洋房

佢地都痴線

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

333s 發表於 11-11-26 11:05
回覆 Pris 的帖子

我個印話:你們是一家人,但唔係我嘅家人,我唔同你做,你嘅BB冇人照顧係你地嘅家事,唔係我嘅事,比張機票我返印尼就得啦.......
我:

333s  印印欺人太甚.... 佢地都係欺善怕惡.  發表於 11-11-26 17:47

大宅

I think he did not know what he was talking about! We HK women also have to work hard everyday even after pregnant. If anyone who is not capable to work anymore, she have to leave, that 's the game's rule in any where.

男爵府

回覆:snowsuen 的帖子

勞x落------>不知是非黑白的白痴無腦大衣生:;pppp:

大宅

象牙宮

回覆 mmami 的帖子

有个印印工人, 在香港幫一个印尼雇主打工, 同民族.

嘩.... 服從性 一流! !!
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

水晶宮

外傭在港生仔, 僱主應全面照顧....痴線

複式洋房

回覆:外傭在港生仔, 僱主應全面照顧....痴線

點會講埋呢啲咁冇腦嘅說話架

大宅

回覆:外傭在港生仔, 僱主應全面照顧....痴線

講嘅時候完全冇理港人嘅感受!

Mandy