2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

avent, nuk, 六甲, etc, 各jm 有無介紹邊隻好?

禁止訪問

公爵府

環保接龍勳章

avent手泵好用,電泵我就唔識咧

男爵府

電就MEDELA swing同freestyle除左單泵同雙泵我唔知有咩分別…有人外國幫你買就freestyle都唔貴, 都係2k幾, 香港自己買就swing都夠啦

手泵就avent, 個個都話好用, 比電泵清

大宅

畀面勳章

avent手泵可配nuk奶樽嗎?

複式洋房

我啲朋友用Medela swing 都話好好用,而我就托朋友係美國買了Medela freestyle ,我諗住雙泵可以泵快啲!

禁止訪問

畀面勳章

引用:我啲朋友用Medela+swing+都話好好用,而我

大宅

我前排團購買左個韓國牌子,
韓國製造 Spectra DEW SP-300 電奶泵..
有朋友之前用swing的,
試過呢個之後大贊,話吸得快好多,
同埋swing用左一排之後就覺得吸得無咁順,
佢地都轉左用呢個韓國牌子,
我團購買$699一set雙泵, 仲送多5個奶樽,
我上胎餵唔成人奶, 亞仔吸到我損晒,
泵出黎既初初果d係血水..
希望今次我餵得成人奶喇..
http://www.mamaishop.com/deal/20111026spectra/

大宅

我餵大女時用avent手泵,不過用了個多月,個活塞成日鬆出來,後來打email去avent uk投訴,本地supplier跟進免費送咗一個spare畀我,但情況不過一星期仍照舊...跟住已經無心機再餵...

不過可能我的case只係個別事件...但我今次唔會再用avent...

首頁

尾頁

跳至