自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

黎生當初佢演豬八戒, 我好留意佢, 演得好生鬼
及後好多套劇, 佢演每個角色都戒不掉一個習慣式的表情==個咀mui下mui下
個人覺得佢演技同十幾年前差不多, 變化不大
PRO SIR角色又不及柴九多發揮

反而鄭生的LAW霸, 由斯文靚仔轉型至爛撻撻麻甩, 又做得好好 ,沖破局限

視帝都要講天時地利人和, 黎生已連任二屆, 有無咁幸運連中三元呢

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

我真係頂唔順黎耀祥扮型男恕我膚淺, 喺我心中, 佢只宜做如豬八戒之類既綠葉~~

February  agree with you  發表於 11-11-23 12:59
EVA222  其實個樣有少許猥瑣.  發表於 11-11-23 11:16

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我覺得成套戲阿Pro sir都好似好無精神咁,可能無得發揮,不過我都追晒成套!
我要記得幸福......

大宅

laughing 好像跟以前的分別不太大
mr. cheung 有大進步

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我投左laughing 一票

水晶宮

引用:其實我覺得成套戲阿Pro sir都好似好無精神

原帖由 浩霆豬豬 於 11-11-23 發表
其實我覺得成套戲阿Pro sir都好似好無精神咁,可能無得發揮,不過我都追晒成套! ...
我諗可能佢要顧住記啲橋口杉手對白,演技方面唔可以全面兼顧。

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

珍珠宮

好緊張呢! 我私底下撐Pro Sir. 但呢個角色發揮不大, 亦唔係度身訂造. 所以三連霸機會好微. 都應該係Laughing sir同Law霸之爭. 照坊間吹出嚟嘅風, 謝天華被睇高一線.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

水晶宮

回覆:我覺得黎耀祥時裝劇-唔係好掂

我都鍾意Law覇,不過無記應該會比 laughing哥:;pppp:

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Pro sir 角色由方中信做charming可信性d

大宅

Cayee 發表於 11-11-23 12:08
我都鍾意Law覇,不過無記應該會比 laughing哥

Law覇可能我最喜愛電視男角色.

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

dincat 發表於 11-11-23 11:11
黎生當初佢演豬八戒, 我好留意佢, 演得好生鬼
及後好多套劇, 佢演每個角色都戒不掉一個習慣式的 ...
係呀, 個咀MUI下MUI下, 我以為淨係得我咁覺得添!!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

今年論演技, 陳展鵬和跛Co都好過Pro Sir的角色, 他無以前做劉醒, 柴九和社長咁好, 我覺得他適合做小人物, 他一扮Chok樣好似羅記!

男爵府

大廚勳章

我最LIKE佢做社長

首頁

尾頁

跳至