跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2021勳章

聖文嘉(上午) VS 綠楊 (上午), 你地會揀邊間 ?
知5知呢2間通常派入邊間小學?

thanks

e+ 聖文嘉話有上午位, 想知道如果想入麗城官小/浸會, 是否聖文嘉大機會D ?

大宅

yeikaki 發表於 11-11-23 10:48
聖文嘉(下午) VS 綠楊 (上午), 你地會揀邊間 ?
知5知呢2間通常派入邊間小學?
綠楊

yeikaki  知 5 知綠楊通常派邊間小學?  發表於 11-11-23 16:24

大宅

回覆:yeikaki 的帖子

綠楊在出面d forum都有專家認同,聖文嘉就未有咁大名氣.

侯爵府

2021勳章

superying 發表於 11-11-23 16:24
綠楊在出面d forum都有專家認同,聖文嘉就未有咁大名氣.

想知道如果想入麗城官小/浸會, 是否聖文嘉大機會D ?

侯爵府

2021勳章

想知道如果想入麗城官小/浸會, 是否聖文嘉大機會D ?

侯爵府

2021勳章

del

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:聖文嘉(上午) VS 綠楊 (上午)

你係咪唔會考慮下午班?因為我覺得反而你需要留意下綠楊好似(我唔係好記得係k2定k3,sorry)只有下午班

小vi~~  K3只有下午班  發表於 11-11-23 16:51

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

6 楊...叩門伍小
聖文+..(中英文)...叩門官小...
臨恩....浸小...
我都係上網睇...唔知係未真...

侯爵府

2021勳章

lisfamily 發表於 11-11-23 16:38
你係咪唔會考慮下午班?因為我覺得反而你需要留意下綠楊好似(我唔係好記得係k2定k3,sorry)只有下午班

...

我想知 K2, K3 學費係幾多 ?
之前有人講過綠楊K1學費係 $2700
但係聖文嘉係有學卷, 3 年真係爭好多 $

大宅

yeikaki 發表於 11-11-23 17:11
http://www.chsc.hk/kindergarten/

UMM。。學費可參考下呢個WEBSITE

咁讀有學卷o既幼的稚園確係慳好多,睇下你點選擇~

yeikaki  thanks, just know this can check the fee  發表於 11-11-24 10:02

大宅

http://www.chsc.hk/kindergarten/

大宅

禁止訪問

複式洋房

回覆 kiukiudaddy 的帖子

Totally agree!

複式洋房

sandra_lam 發表於 11-11-24 09:16
綠楊聽講英文程度好D(因為多D NET),但其實如果讀聖文+,幾位家長夾埋慳到的錢夠請一個NET日日上課玩遊戲。

Totally Argee.

侯爵府

2021勳章

kiukiudaddy 發表於 11-11-23 21:36
綠楊叩伍小有著數?
真係聞所未聞!

Many thanks

St monica $ 389 / month
Luk Yeung $ 2700 / month,

Really can save a lot

別墅

呢兩間要取捨真係難揀!!!!一來係價錢既分別....但係...聽講呢兩年聖文嘉真係差左好多..因為年年轉老師,但綠揚就非常唔錯...口碑甚佳,但又真係貴好多~~~

如果經濟狀況許可...我會揀綠揚.....每天有net傾計差好遠~~

侯爵府

2021勳章

misshoiyi 發表於 11-11-25 14:21
呢兩間要取捨真係難揀!!!!一來係價錢既分別....但係...聽講呢兩年聖文嘉真係差左好多..因為年年轉老師,但 ...

yes

首頁

尾頁

跳至