2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位葵青區jm係怎樣去排期呢?
我打去瑪加烈, 她叫我打去健康院book第一次產檢,
跟住我去問健康院, 那床位d問題, 佢話瑪加列會有資料, 會自動幫我排期,
但照結構及oscar,,那些檢查又怎樣呢, 我完全沒有期, 打去健康院問, 又話呢d
係瑪加烈度做的, 但我又無去瑪加烈登記過喎, 我真的不太知道程序係點,
有無其他jm係0係葵青區生架, 可否幫幫忙解答, 謝謝

男爵府

2021勳章

回覆 回覆:mic_sin_mic的帖子

我係…我冇走健康院, 一去就拎埋醫生紙, 身份証同住址証明俾佢…佢就俾左兩個期我, 一個係oscar, 一個係見護士!
你快木自己去一次啦,係k座9樓

堅持到底, 就是勝利!

別墅

回覆:請問有無jm會係瑪珈烈生..我有d問題想問

我都係直接去k座9樓登記,但其實佢淨係睇我身份證同醫生信,我冇問使唔使去健康院,佢話唔使喔。

男爵府

2021勳章

回覆 回覆:becomingkitty的帖子

我都唔駛去健康院…
係呢…你攞左個期係幾時呀?

堅持到底, 就是勝利!

男爵府

你要親身去登記.帶埋醫生紙同身份證.佢就會比個期你照Oscar同見護士

大宅

Hello!剛拎左懷孕證明,我打算明早去瑪珈烈登記。
請問有沒有話幾點之前要去登記,駛唔駛攞籌?星期六都可以登記嗎?

男爵府

2021勳章

回覆 回覆:pui_yan的帖子

星期一至五就9-5點, 其中12:30-1:30係食晏時間…星期六就唔知,sorry

堅持到底, 就是勝利!

大宅

Wastewater,
唔該哂!

男爵府

2021勳章

引用:Wastewater, 唔該哂!

原帖由 pui_yan 於 11-11-25 發表
Wastewater,
唔該哂!
唔駛客氣啦…大家一齊加油呀

堅持到底, 就是勝利!

別墅

引用:我都唔駛去健康院… 係呢…你攞左個期係幾

原帖由 wastewater 於 11-11-23 發表
我都唔駛去健康院…
係呢…你攞左個期係幾時呀?
29/12 Oscar,3/1見姑娘

大宅

我都諗住o係瑪嘉烈生b, 不過我選擇左o係健康院做檢查, 因為地點方便好多.

之前打左去瑪嘉烈問, 佢知我住邊之後都叫我去健康院登記, 去到話比姑娘知想o係瑪嘉烈生就ok. 今朝早去左登記, 拎左兩個期, 一個去瑪嘉烈check 唐士, 另一個o係健康院做首次檢查, 兩個期都係12月.

如果諗住去瑪嘉烈登記的準媽媽, 星期六都可以登記的, 不過得早上時段咋.

男爵府

2021勳章

回覆 回覆:tareworker的帖子

嘩…你拎到12月咁好既?
我最快都要1月呀

堅持到底, 就是勝利!

大宅

wastewater 發表於 11-11-26 13:15
嘩…你拎到12月咁好既?
我最快都要1月呀
我打電話去瑪嘉烈, 姑娘叫我去健康院既原因, 都係個期可能會快d, 再加上地點真係行到去, 所以我都prefer健康院, 不過check唐氏就去返瑪嘉烈, 我都覺得ok 呀.

返到屋企睇番, check 唐氏時真係within wk11-13, 都好ok 呀.

男爵府

2021勳章

引用:Quote:wastewater 發表於 11-11-26 13:15

原帖由 tareworker 於 11-11-26 發表
我打電話去瑪嘉烈, 姑娘叫我去健康院既原因, 都係個期可能會快d, 再加上地點真係行到去, 所以我都prefer健 ...
你而家幾week呀?

堅持到底, 就是勝利!

大宅

wastewater 發表於 11-11-26 14:19
你而家幾week呀?
~8wk

男爵府

2021勳章

回覆 回覆:tareworker的帖子

哦…我而家先叫做6weeks幾,但我遲排卵,29號先排, 實際得5weeks幾!

堅持到底, 就是勝利!

大宅

我星期六都去左登記,九點去到人影都冇個,仲以為星期六唔開,好彩過左一陣就有個護士出來喇!不過星期六只開上午,大家要留意喇!
佢俾左兩個期我,一個係照Oscar,一個期係抽血、見護士加聽講座。咁係唔冇得照結構???

首頁

尾頁

跳至