跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我bb3個月大,,一定要人抱住先zzzzz!~放低就醒..
除左晚上之外...每餐教都要抱住zzzzz..!
甘搞呀

別墅

回覆:點樣bb先會自己入睡..??

我都同妳差唔多,放低醒,再拍佢瞓,不停重複好幾次先得。所以有時晏覺我都會抱住佢瞓,如果唔係佢唔够瞓就仲癲。

別墅

之前我個bb都好似你地個bb咁3個鐘又成日扭計,
之前我上網睇到有d ma ma推介一本會叫做 (從零歲開始)
話訓練bb自己訓覺等等,
我跟本書ga方法做左之後, 的而且確我個bb
唔再扭計,又可以連續訓好多個鐘, 訓覺又自己訓唔需要抱佢拍佢先訓到,
各位媽媽可以買本書黎試下丫, 不過本書係三聯果d大型書店係冇得賣,要去教會開ge書店先有, 去前最好打電話問有冇貨, 因為成日都賣哂.

子爵府

畀面勳章

同樓上一樣,睇左本書去train我個B,b仔3個半月,train左3個星期,so far5次有3次可以自己瞓,未算好成功,但都叫抱少左!

大宅

畀面勳章

回覆 回覆:hide9852的帖子

可以俾書店名&地址我嘛? 些些

大宅

突破係佐敦

大宅

Train 咗真係好好多!夠鐘就要瞓!我個仔夜晚一放床熄燈,五分鐘就瞓著,一較到天光。依家可以11點瞓到朝早8點。

複式洋房

咁堅? 可否簡略講吓方法! 想快D知道

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

講黎聽下係點..??:;pppp:

大宅

可以去下面兩條link趴文,好多媽媽分享自己成功經驗:

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D5

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D6

cheungting1024  thx  發表於 11-11-30 13:06

禁止訪問

男爵府

聽MOZART
有時要唱歌比她聽

首頁

尾頁

跳至