自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

我戒緊煙...請你地各位精神支持,多謝多謝,有冇成功戒煙的媽媽?

食左好多年,聽人講媽媽最好在小孩八歲前戒左佢,我小朋友差唔多八歲啦,決定戒左佢,佢同我講媽媽唔好食煙啦,我好唔鐘意你食煙,如果你再買煙我會喊,我好難受,唔想佢身體唔好,唔想佢唔開心,但.....戒煙過程幾辛苦,唉!今日係第三日,之前戒過兩三次都失敗......  我會努力,奸巴爹

伯爵府

Re: 我戒緊煙...請你地精神支持,有冇成功戒煙的媽媽?

其實食煙只係心"引", 只要你真係知道自己為咩要介煙, 堅定d就得啦. 戒煙過程幾辛苦都唔夠你湊大個仔辛苦啦....係咪??? 努力呀...我支持你

大宅

Re: 我戒緊煙...請你地各位精神支持,多謝多謝,有冇成功戒煙的媽媽?

支持!支持!全力支持!
等我
努力呀!為了小朋友,你一定成功!

民房

多謝支持,多謝支持!我會努力的! :-P 多謝小詹,子峰,多謝kingawa ,cycycynk0414,evalopk,多謝咁多位

男爵府

好媽媽勳章

Re: 我戒緊煙...請你地各位精神支持,多謝多謝,有冇成功戒煙的媽媽?

我都支持你,戒煙其實唔係好難,只不過是心穩
為左小朋友,你一定要堅持呀,一定得架

伯爵府

加油!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

複式洋房

其實係心癮居多 , 如果妳想戒煙但妳身邊的人又有吸煙( 例如妳老公又吸) , 見到佢食妳又會好想食 , 我都可以話係戒煙成功的 , 我無食煙已經大半年了 , 但我老公唔戒 , 之前佢會在家食 , 我戒煙時我同佢講 , 我見到你食我個心又想食 , 可唔可以唔好比我見到你食 , 佢都肯合作 , 當我想食煙時 , 我會搵 D 事做 , 分散個心癮 , 我又買 D 話梅 , 想食煙時就食粒 , 好有用 !
[size=medium]祝妳戒煙成功 !!
[size=large]add oil !!!

侯爵府

好媽媽勳章

為o左你個女,你一定成功o既

民房

多謝支持,誓做無煙一族!

男爵府

我係成功的............我又大肚到現在以有差不多3年沒食一口煙...
現在看到煙都怕啦.....
戒煙最重要係睇自己,冇人幫到你,亦冇野幫到你...如果你自己唔夠決心,無論人地點做都冇用...所以都係一句~堅特堅特~~~
希望你成功,其實戒煙不是一件難事~

民房

我個仔真係好錫我,多謝你地鼓勵!我會支持住的!

民房

多謝貓bb的鼓勵,已經有成功例子在前,距離我成功的日子應該不遠了,多謝!你現在大肚嗎?祝你和bb 身體健康!

民房

thank you pigabc ,我而家用緊戒煙口香糖,好似有點兒幫助,不過我心癮真係比較大,唔食果時個心口好悶,人好炆,咁你先生有冇陪你戒到煙??多謝話梅戒煙法^^

男爵府

natalie_74 ,

雖然我5食煙, 亦5知道戒煙有幾辛苦, 但係為

民房

多謝830mama,對於煙民來說冇煙食真係幾辛苦,但食煙又唔見得好快樂,所以決定戒煙,我唔想再比煙仔控制,真係好多謝你地支持! :-P 相中人是你兒子嗎?好靚仔

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

加油呀, 當你想食煙時, 想一想你的囝囝, 睇下佢張相, 比任何方法都好呀, 加油呀 :mrgreen:
[img=500,400][/img]

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

加油呀

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

為了家人,更為了自己,加油吧

別墅

加油! 我爸爸一直都偷偷地食煙,但佢有心臟病record,做過搭橋手術,我地點勸,佢都偷偷地食...作為女兒,我好明白妳仔仔感受!

妳俾心機呀! 呢度好多人支持妳!

首頁

尾頁

跳至