跳至

首頁

尾頁

別墅

想請教大家意見~沙田區幼稚園 聖心vs 靈糧

想請教大家意見~唔該曬!
阿仔08年12月 b, 讀緊田家炳k1 pm,打算出年重讀K1做大仔,但唔知點揀...想收集下意見!! ><
沙田聖心pm vs 靈糧am
大家覺得邊間好d? 定係繼續留o係田家炳....
唔該曬! ^^

大宅

你覺得田家炳唔好?

大宅

你覺得田家炳唔好?

別墅

我想佢語言好d~~但田家炳每星期得一堂英文&普通話....
但又驚傳統教學會悶死阿仔....

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

係你自己覺得悶 or 阿仔覺得悶?
讀得好地地唔好轉, 重讀K1仲悶呀!

複式洋房

回覆 mm84 的帖子

我鐘意靈糧,因為係上午班,下午可以去上興趣班,而且靈糧d學生讀得好開心。

男爵府

回覆:想請教大家意見~沙田區幼稚園 聖心vs 靈糧

田家炳唔好咩?最重要呀仔開唔開心?鐘唔鐘意返學先,如果開心就唔好轉啦!

複式洋房

我都鐘意靈糧,小朋友開心d。不過聖心都好,小朋友好有規矩。兩間都唔錯!

別墅

呢個就係矛盾嘅地方…田家炳一般啦,都算唔錯嘅,有部分老師都幾有愛心~
阿仔唔係鍾意返學,但又唔係唔肯返學…朝早講一两次話唔想返學,但同佢換校服又會肯返果種…
所以都好難講話佢鍾唔鍾意,相信實有開心位嘅,但又唔見佢講好多囉~最開心可能係坐校巴…講得最多…
所以咪想轉囉,同埋做大仔好似好d

別墅

呢個就係矛盾嘅地方…田家炳一般啦,都算唔錯嘅,有部分老師都幾有愛心~
阿仔唔係鍾意返學,但又唔係唔肯返學…朝早講一两次話唔想返學,但同佢換校服又會肯返果種…
所以都好難講話佢鍾唔鍾意,相信實有開心位嘅,但又唔見佢講好多囉~最開心可能係坐校巴…講得最多…

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:想請教大家意見~沙田區幼稚園 聖心vs 靈糧

老實講,小朋友點知自己大仔定細仔,只要佢返學開心,學到野,學校老師有愛心便足夠!當然你要堅持轉校冇人阻止你,但要小朋友又浪費一年時間讀多一年K1, 老實講K1有冇功課做只係玩多咪仲嘥時間!純個人意見,不喜勿插!

別墅

首頁

尾頁

跳至