跳至

首頁

尾頁

大宅

bb頸位揩位紅一大片,身上又有紅粒粒,點算?

大宅

睇醫生啦~~

別墅

我b仔出世冇耐個身出左好多紅點,阿媽朋友話係胎毒,佢叫我哋去藥材舖買"蘇木"(係咁寫呱,即係啲人用嚟包稷嫁!)及糯米煲水俾b仔沖涼,b仔沖左3日就冇事啦!要煲45mins至1個鐘,煲出嚟啲水係利賓納咁嘅色嫁~

另外,我b仔久唔久頸仔就會紅到一撻撻,於是我同佢去睇面仔嘅奶癬時問過醫生,醫生話係b仔熱得滯喎,問題不大!

妳留意下bb有冇發燒呀?有就立即去睇醫生,如果自己十分擔心,咁都係睇醫生買個安心啦!

別墅

我個仔又係成日都皮膚出紅點, 頸, 面, 頭都有, 醫生話皮膚敏感, 比左d 藥膏查, 查完好返又出過, 係咁個喎, bb skin 好薄, 而家天氣dry, 我個保姆ee 介紹話查隻牌子QV既cream 同bath oil, 用左又好似冇出d 點點咁多, 同冇咁密, 不過都係出架啦, 唯有勤d 同佢用思詩樂d清潔棉濕水再抹, 然後查cream 囉.

男爵府

Mustela 新出有隻cream專係查係這些患處$130左右,我囡囡用了好快好。一田有得賣,不過早排大減價,d mama搶了好多貨,我都見到人一買買2-3枝,才買來用。

複式洋房

這應該係BB皮膚太乾所引起。我個B都係有這問題。
我用片糖煲水加BATH OIL同呀B沖涼。。只可以隔日沖涼。
沖涼後立即搽QV CREAM。每日最少搽兩次。已經好翻喇!

複式洋房

這應該係BB皮膚太乾所引起。我個B都係有這問題。
我用片糖煲水加BATH OIL同呀B沖涼。。只可以隔日沖涼。
沖涼後立即搽QV CREAM。每日最少搽兩次。已經好翻喇!

複式洋房

這應該係BB皮膚太乾所引起。我個B都係有這問題。我用片糖煲水加BATH OIL同呀B沖涼。。
只可以隔日沖涼。沖涼後立即搽QV CREAM。每日最少搽兩次。已經好翻喇!

大宅

回覆 vyvy103 的帖子

QV既cream & bath oil幾錢? 萬記&屈記有嗎? 開頭唔知以為俾蚊咬到全腳都係, 重話個工人冇放蚊帳, 後來手,腋下,頸都有, 身就少d, 就去咗睇醫生, 雖然醫生都話係因為天氣乾燥, 但佢係替更診証時好緊張, 我連問佢幾時可以打水痘針都要睇list! 唉! 攬到我唔知好唔好睇第二個!!!

別墅

QV既cream & bath oil去藥房買平好多!萬記&屈記貴呀~

bath oil約$150,cream 唔記得左......

首頁

尾頁

跳至