跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

打了五合一針即晚有反應

bb打完針, 醫生話多數冇燒, 點知bb訓到凌晨5點到依依娥娥, 摸下佢發覺好慶, 探熱有37.4度, 我都比了一次退燒藥佢. 好在佢再訓翻到10點到探回落至37度. 但都會比多次藥水佢食.

佢超冇胃口, 唔肯食奶, 但飲水反而多左, 可能好乾.

大宅

Re: 打了五合一針即晚有反應

我之前帶BB打第1枝5合1, 醫生都開左退燒水俾佢, 因為佢話有可能會燒, 叫我地俾佢食一次打底, 結果佢都無燒, 我諗有D燒都係正常既.

複式洋房

我bb上星期六中午打了五合一針,當晚黃昏時候開始冇胃口,平時食開5安,但就只係得3安,仲要係食咗好耐先食到3安,同埋狂瞓,我都有keep住同佢探熱,最高既時候有37.7度,但因為醫生話38度先要食退燒藥,所以冇俾佢食,到星期日夜晚體温先回復正常,但仍然都係冇胃口食奶,餐餐都食剩,直到今日先好番D

洋房

我個女打完針都有少少燒 (37.7度). 我無俾燒藥佢食. 因為我大仔已前每次食完退燒藥都會跟住冇胃口, 所以輕微ga燒我唔會俾佢食藥. 費時影響胃口.

大宅

我個女女上次打完5合一又係成日訓, 好倦咁, 不過我唔知佢有冇發燒呀....

想問你地用咩同佢探熱呢? 我有個電子耳探熱, 不過覺得個頭咁大, 都好難放入bb耳仔既, 會唔會冇咁準架?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Dear all

我用百靈牌耳探機, 其實幾多度先叫發燒呀?

禁止訪問

大宅

我醫生話耳探37度, 肛探37.5度先係發燒.

珍珠宮

bb耳孔好細, 唔知準唔準.....

大宅

請教各位, 五合一係邊五樣?, 六合一呢? 要打幾多針? 價錢如何? 謝謝

首頁

尾頁

跳至