想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

一直想生多一個陪伴我的5歲大女兒,但為何這麼困難。

4月才小產,那時是大約10周時見紅,去照醫生話個胎吾大,長不大。

10月中我再驗到有孕,都一直看中医安胎,但至今應該是11周,照正常的話,應該照到心跳。1111日去C家照陰超,看不到胎兒,有白色東西一點,估計是胎兒。

昨天1122日早上見紅,入QE急症並再照超聲波,(陰超),我給1111日的C家超聲波圖片給醫生看,醫生話胎有大到,但仍然檢查不到心跳,百分之99個胎吾得。我吾想甘快放棄,醫生就話給我多一個星期時間決定,29日要再去QE專科,到時就要下決定。我昨天下午出院之後即刻去找我的C家醫生再看多一次,他的意見也是百分之99個胎吾得,聽到我個心很痛,情緒很低落

我馬上也向中醫求救,中醫先開藥給我止流血,然後又安慰我,話超聲波照到胎有長到,即是好事,再看這幾天的變化,盡過努力就OK啦。

為何兩次都是發生在我身上,上天對我如此。我兩公婆不煙不酒,生活習慣都很健康,不過我老公一路都是返shift ,作息時間就不穩定,但他身體一直都很健康,而我就生女兒時是剖腹生,自此之後身體狀況感到不如做女時候好,每天返工路途遙遠,加上驗到有孕之後成日覺得好大壓力………唉,都吾知道我們兩公婆仲可以做D .

翡翠宮

我剛剛check到bingo左,睇到你呢個post真係好心痛,想哭

公爵府

環保接龍勳章

add oil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

回覆:BB你可吾可黏實媽咪,吾好放棄媽咪吖?

加油

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔好放棄! 加油!就算唔得都係緣分唔夠... BB 唔好周圍玩啦,快d 番媽咪度!

大宅

回覆:lotusykl 的帖子

回家途中。哭咗

大宅

add oil

大宅

add oil....

大宅

加油

大宅

Add oil ,好好休息!bb 會黏實你!

子爵府

引用:一直想生多一個陪伴我的5歲大女兒,但為何

原帖由 lotusykl 於 11-11-23 發表
一直想生多一個陪伴我的5歲大女兒,但為何這麼困難。我4月才小產,那時是大約10周時見紅,去照醫生話 ...
BB加油!努力!

大宅

BB仲努力緊架!媽咪都要加油呀!

大宅

加油努力呀!b b一定會冇事㗎!

伯爵府

BK Milk勳章

Bb同媽媽加油

大宅

加油呀

大宅

叻叻勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆 lotusykl 的帖子

無論結果點都好,你都要堅強點,加油~

大宅

回覆 回覆:lotusykl的帖子

您要加油呀!!放鬆唔好諗咁多,多休息。我地支持您㗎。

男爵府

加油!努力!

大宅

很多謝各位JM 的鼓勵,我覺得在BK這個平臺D朋友先可以感同身受,好似系度先得到認同,心裏面總是想沒人明白我,6299。親朋戚友,總是系度話,個大女都5歲,仲吾追多個,….但都要追到先得ga ,…..

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:lotusykl 的帖子

最緊要好好休息!你知道嗎?其實同bb都要講緣份, 隨緣啦!

首頁

尾頁

跳至