興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

別墅

HEHE
好可愛既小狗

水晶宮

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:carmam 的帖子

Kawaii
我嗰隻D毛好薄jar~ 2個月大時喺愛協領養,而家1歲

你呢隻幾大?

別墅

1歲不過我隻狗好肥mouth:

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 carmam 的帖子

我隻狗好瘦, 但唔知點解好重 mouth:

男爵府

好可愛呀!

我好想養隻小狗狗...現在正在問准老公...希望批准.

複式洋房

有冇人養約克夏小狗呀?

我隻2歲了

伯爵府

回覆 miugigi 的帖子

我想問下大D係唔係真係會無咁嗲同定D乖D家?
我嗰隻而家一歲但都仲係好似生番咁, 嗲到無人有又無時停, 成日"怨"到個家姐要走佬避佢
D玩具個大gei玩成年都唔完整無缺, 呢隻小魔怪玩一陣就爛晒, 返晒工屋企無人間中又會喺地下賴尿

D朋友叫我哋頂多半年, 歲半打後應該會定D
但我我老公而家對住佢就頭痕~

複式洋房

回覆 回覆:WunieCon的帖子

其實係定左小小,

伯爵府

回覆:miugigi 的帖子

希望我嗰隻都可以定D啦

複式洋房

引用:希望我嗰隻都可以定D啦

原帖由 WunieCon 於 11-12-01 發表
希望我嗰隻都可以定D啦
佢仲細係貪玩嫁喇

伯爵府

回覆:miugigi 的帖子

唔係貪玩咁簡單,完全係爛玩,搞到我大女D皮膚因為成日比佢咬而keep住紅同痕,好唔返~

大宅

我果隻而家仲係得6個月大,佢每一日既活動就係恰哥哥(貴婦仔),

伯爵府

回覆 pinkpinkchan 的帖子

同我個細女一樣喎~
由兩個月大養到而家13個月, 每日必做gei就係蝦家姐(混種八哥)
起初家姐超忍讓佢, 但發覺實在太煩同避無可避, 唯有反擊
但係隻怪獸依然係不識死不死心, 一個蜈蚣彈又嚟過

pinkpinkchan  哥哥都開始反擊,煩返佢轉頭,好攪笑,仲搶佢D玩具,攪到細佬坐定定  發表於 11-12-2 15:36

大宅

回覆 WunieCon 的帖子

細D可能係百厭D掛.貴婦哥哥8個月大次次食小食都比細佬咬走左,玩具又比細佬搶埋,好陰公,不過有時都會反擊,咬到細佬反轉

伯爵府

我隻混種八哥兩歲, 本性善良on直, 所以唔夠個細gei搶
特別係細嗰個D牙仔又細又尖, 好易咬實(其實我覺得係鈎實)D玩具, 喺家姐口中搶嘢簡直係輕而易舉

我隻小怪獸最勁一次係喺半個鐘之內玩殘咗隻兩歲西摩 ^^"
同西摩搶追玩具, 一人咬一邊, 西摩咬起左右不停fing, 隻怪獸都依然咬實, 仲要怒"嗚", 超強!!!
後尾比西摩fing走咗, 又係一個蜈蚣彈再嚟
最後旁觀者(主人們)出手調停, 繼而西摩攰到四腳貼地, 怪獸仍然左彈右彈...

大宅

我諗我地屋企果兩隻都係同一個星球黎既,哈哈,
佢可以咬住哥哥身上件衫唔放...由房------>廳,都係靠佢搵食既
果棚牙咬住,激死我,完全係成個身都吊住吊住都死唔放囉

伯爵府

應該係怪獸星
講佢D怪獸嘢真係有排都講唔完
我喺出面街見人哋D約瑟爹利都唔係咁gei
上網睇又話呢隻狗細細仔, 運動量唔大, 但我覺得佢好似玩廿四都唔夠咁囉
一攰即訓個救命覺跟手就可以立即滿電一樣, 訓得快, 醒得仲快~
夜晚想佢訓佢又總係好似小朋友咁要扭完一輪眼訓痴完一大餐先
但如果你捉實/夾實/用被冚實佢唔使一分鐘又即訓, 好癲~

我哋兩公婆係喺愛協度領養佢返嚟gei
我同老公成日講笑話唔怪之得一出世人哋就唔要佢, 梗係有先見之明
啱啱養嗰時班朋友成日話搵下佢個身有無666三個字, 又或者可能有晚會發現佢個影多咗對角~

大宅

係呀,佢黎左我到唔係好耐,要數有排先數得曬佢D百厭野,不過有時佢地咁嗲都好SWEET既,
又唔係得百厭野,咁你家寶寶應該好幸福啊,有你地帶佢返屋企

首頁

尾頁

跳至