意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 4|主題: 85000

奶袋--可在那裹買到?

大宅

國民生產總值:1628

奶袋--可在那裹買到?

又, 有否expiry date? (因我又幾次想買二手奶袋, 但那些媽咪都說找不到expiry date喎)

我打算儲定D奶侍我一個月後復工時用, 用奶袋是否最合適?

珍珠宮

國民生產總值:34578

Re: 奶袋--可在那裹買到?

Jusco, Mannings, Watsons, Wing on
我估冇expiry date.年幾前我用淨d奶袋,而家用番,d奶都冇事.只要你keep好d,唔好整污糟佢,應該冇問題.
用奶袋慳位d,但貴d.

大宅

國民生產總值:1143

奶袋有二手架咩? 唔係用完即棄架?

男爵府

國民生產總值:7768

Second-hand mama milk bag???
I use Avent disposable bottle bag.

Hayes mama

Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

大宅

國民生產總值:2968

chiuchristan:
where can i buy Avent disposable bag????????

伯爵府

國民生產總值:16190

我都想知呀!係邊到買avent奶袋.

大宅

國民生產總值:3489

以我所知,奶袋應該係'用完即棄'架喎? 因為袋太簿,唔可以消毒.即棄會衛生D.
我用'嘉寶'奶袋,係'萬寧'有售.
而avent奶袋,好似係'荷花親子中心'有售(旺角新世紀,沙田新城市,銅鑼灣皇室堡,荃灣廣場,屯門市廣場) 如果你地唔確定,可以打去問下. 旺角分店電話:26283228

另外 佐敦~ '護協'應該都會有,電話地址遲D再上黎話你地知 (因為D資料而家唔係身邊 )

複式洋房

國民生產總值:116

吉之島,永安.萬寧,菏花,護協都有。
AVENT己轉了杯,袋係舊的,而GERBER 有2種,我鍾意無Zipper 果種。

男爵府

國民生產總值:9381

karencl :

我未見過無Zipper的 GERBER袋,好唔好用,點封口?幾錢呢?邊到買?是否平過有Zipper的 ?

男爵府

國民生產總值:7768

Hi,

I bought the Avent mama milk bag at Eugene Club Centre. $36/40bags, very cheap and convenient. I bought many boxes before, when I knew the milk cup will replace the mama milk bag.
If anyone fails to buy the Avent mama milk bag, I can sell out some for you. No problem, I have stock and enough for baby Hayes uses. Hope can help you! Please PM me!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

伯爵府

國民生產總值:16190

我都想知無Zipper的 GERBER袋係邊到有得買.我係mannings 找都係有zipper.

大宅

國民生產總值:1628

二手奶袋當然唔

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.