意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 391|主題: 151900

想去日本,請幫忙!

大宅

國民生產總值:1587

想去日本,請幫忙!

Dear all,

12月中一家大小想去日本(成員包括:老爺、奶奶、老公、3歲B及我),但卻為訂行程苦惱,請給點意見:

地點:東京或大阪或九州(只選其一)
日期:12月中(共7至8天)
方式:自由行
喜好:歷史文化建築物、大自然
不喜好:Shopping、Disneyland

都知道跟團會方便些,不過個人實在太不喜歡跟團,本來帶著BB自由行也勉強可以,但又撇不下老爺奶奶,真的很苦惱。

Thanks in advance!

RT

子爵府

國民生產總值:11539

Re: 想去日本,請幫忙!

咁好似九州適合妳地多d喎!

侯爵府

國民生產總值:20058

yatjeh 寫道:
咁好似九州適合妳地多d喎!

同意,其實TWS都講晒意願出嚟

男爵府

國民生產總值:5574

同老爺奶奶去旅行, 跟團好D喎, 因為唔駛傷腦筋去邊好, 何況你唔喜歡shopping, 要睇多些野的話, 跟團就可以去多幾個景點.

男爵府

國民生產總值:7781

2019新春慶豚圓 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果喜歡歷史文化建築物、大自然, 我會suggest大阪同京都, 個度比人感覺好舒服輕鬆, 如果遊京都的話, 佢有隻1-day bus ticket可以遊哂成個京都, 睇下清水寺, 金國寺, 銀國寺, 好古色古香, 而且巴士上都有電子板, 有日同英文寫明下一站到邊, 好似香港咁, 自由行都好方便~

別墅

國民生產總值:943

RCHU01 寫道:
同老爺奶奶去旅行, 跟團好D喎, 因為唔駛傷腦筋去邊好, 何況你唔喜歡shopping, 要睇多些野的話, 跟團就可以去多幾個景點.

agree. 本人覺得跟團最唔好既地方係shopping時好沖忙, 既然你志在觀光, 而觀光景點大多路遠交通不方便, 真係要考慮跟團啦, 若自由行再參加當地人既1-day tour都得既, 選擇亦多, 但只有日文, 因對象係當地人, 若要有英文導遊既1-day tour選擇少又不平....除非你已鎖定某d觀光景點及準備每個景點逗留較長時間, 否則跟團比較方便呢...

等待驗證會員

國民生產總值:119

你如果有7-8天的時間,而又想清閒一些的我想大版是可以的
一天上去一兩個景點,玩玩温泉(有馬)
到到京都或神戶...
問題反是食物及藥物上的支援,合不合家庭成員的口味.
如果病了又如何...

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.