意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 74|主題: 127744

跳至
我懷疑個工人有三隻手!!!!!!

侯爵府

國民生產總值:21494

好媽媽勳章

我懷疑個工人有三隻手!!!!!!

各位,

我個今日黎左只係第七日,除左之前提過俾我知道佢私下入過我間房外,到今日又有件事發生左…(好鬼黑仔!!)
好嚴重~!我懷疑個工人有三隻手!!!!!!

話說今日同佢一齊落百佳買送,俾完錢後,我見銀包仲有幾張$100蚊紙,心想:"呢兩日冇野要買o既都夠用到出糧喇..."跟住我地一齊番上屋企,我將個手袋就咁放o向餐檯上,而我就行左入washroom poopoo…冇耐我就出門口番工,直到頭先lunch time再拎銀包出黎出去食飯時,期間都冇再用過錢、甚至冇拎過銀包出黎!但點知,我而家個銀包只係得番一張$20蚊紙咁大把!!!果幾舊水就完全唔見左影~!雖然今早我番到公司行開左開會,但坐我附近o既同事都話冇人行近過我個位,我都唔信公司入面人來人往又日光日白會有人敢走黎開我手袋偷野囉~!!

我頭先同老公講呢件事,我老公話,:唯有番去睇番d帶先至知發生乜事,但現階段唔可以一口咬定係工人做,有可能係我跌左、唔記得拎左出黎擺開左....云云。但係,而家最大可能性就係個工人做囉!!

假設真係睇片見倒個工人偷錢,唔使講野我一定會雞左佢!我係咪可以即晚報警?定係等聽日個agent開門大吉時先報警呢?佢只係黎左七日,如果佢真係衰三隻手而我又報埋警,係咪只要俾番七日人工&機票就可以踢佢走?
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

寶石宮

國民生產總值:289557

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 我懷疑個工人有三隻手!!!!!!

咁快現形
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

國民生產總值:617

如果你真係影到佢偷錢,咁你要即時靜靜咁報警,唔好等agent,等警察處理個工人,個工人如果判左有罪,你係唔使補錢佢走的,只係比張機票同果七日人工過佢走就得.

侯爵府

好媽媽勳章

tssm,

咁我拍到o既片,可唔可以用黎做"証據"呢?

別墅

國民生產總值:643

啲片當然係証據啦! 唔係你點charge佢??

大宅

國民生產總值:2624

Just call the police and handle yrself, no need to call the agency right away, they are not helpful when u report something bad about the maid, only tell them afterwards.

伯爵府

國民生產總值:15505

緊係唔好等agent啦, 有証據就報警.

子爵府

國民生產總值:10503

d 銀紙mark number放係廳當眼地方, 張個cam 對正果個位, 自己去廁所去耐d. 如果你真係有証據既話, 你可以連機票錢都唔補, 你可以打電話去勞工處問: 2717 1717.
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

侯爵府

好媽媽勳章

先多謝各位意見~!

講真果句,我真係希望自己係"怪錯好人"!!我仲未番屋企睇片,夜d再上黎傾過~!

大宅

國民生產總值:1272

tsznok

你工人終於黎左喇~~~~~!!!
點呀...等你睇帶答案 ?-(
不過希望唔係你工人做!!!!!!

男爵府

國民生產總值:9822

好媽媽勳章

tsznok,
嘩~~7日就現型, 咁就真係離譜d喎!!

大宅

國民生產總值:1676

佢都胆大包天,咁快就現形,我見你係第二個topic話你今晚已報咗警,做得好,殺一警百!

侯爵府

好媽媽勳章

今晚番黎睇片,個仆街工人真係攪過我手袋!但係佢好精,用個身背住鏡頭攪我個袋...到頭先十點幾我報警,先有軍裝上黎,但佢地話條片睇唔倒佢拎我D錢出黎,但就係有"移動"過我O既手袋...D死仆街差佬唔知係咪趕住交更,係咁二搵過我間屋話搵唔倒D錢出黎,就話目前証據不足收隊!

家陣又搵左兩個CID上黎,又話冇得拉人,都唔知d死差佬點做野!!

別墅

國民生產總值:687

唔係麻,咁都charge唔到佢,咁個工人已經知道你報左警啦喎,佢有冇好驚唔呀????
請問,係印定賓黎架???

男爵府

國民生產總值:9006

衰工人, 個老闆都唔係對你差呀, 你咁快就現形, 你無心來香港, 就唔好咁玩嘢啦.

衰人

寶石宮

國民生產總值:289557

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

tsznok

咩都要講証據,即係話就算有 IP Cam 都冇用啦,背住偷錢 或背住打小朋友都 charge 唔入啦,炒時又要賠到足,有事有冇人幫,依個都唔知咩世界黎架,衰人永遠都受到保護。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

國民生產總值:2989

醒目開學勳章

可否送佢回agent度?只補佢七日既人工,當然要扣回佢偷既數百元.叫agent送佢返鄉下.係我就一定唔會買機票.死都屈返agent出;介紹件咁既野黎.

伯爵府

國民生產總值:15505

tsznok,

就算"守"到有錢, 又點證明到d錢係妳既呢....?
宜家打草驚蛇, 妳要留意下屋企仲有d乜野唔見左. 佢反正都炒硬 (我唸妳唔會再留佢掛...).

由而家開始佢一出屋就"守"佢袋, 將個眼仔對住大門口, 以防佢在妳不在家時運野出屋.

"姣婆守唔到寡", 佢一定會心虛, 快快趣趣運d贓物走.

別墅

國民生產總值:617

tsznok,

要d差佬將你個銀包驗指紋丫馬,睇下驗唔驗到隻衰野既指紋囉,手袋有佢既指紋就話唔覺意整到

別墅

國民生產總值:643

Send her back
留佢响度棧有排驚

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.